La Torre estrena instal·lació fotovoltaica

Guardar

1210 La Torre estrena planta fotovoltaica 2
1210 La Torre estrena planta fotovoltaica 2

L'edifici de l'Alcaldia de la Torre ja disposa d'una nova instal·lació fotovoltaica. Juntament amb les presentades fa unes setmanes a Carpesa i les que s'instal·laran al Palmar el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha afirmat que es pretén "impulsar, també des dels pobles de la ciutat, el canvi de model energètic, amb la producció d'energia neta i generant pràcticament tota l'energia que consumeix eixe edifici al llarg de l'any". Aquest dijous, Ramon ha comprovat in situ la nova instal·lació juntament amb la regidora de Pobles, Lucía Beamud, i l'alcalde de La Torre, Roberto Cuartero.

Amb aquesta nova instal·lació es promou l'ús d'energia neta i 100 % renovable transformant l'energia solar en elèctrica d'autoconsum per a l'edifici de l'Alcaldia. S'hi ha instal·lat 47 panells de 380 kW que generaran un total de 24.283 kWh a l'any, l'equivalent al consum mitjà de sis vivendes. La potència instal·lada és de 17,68 kWp, sent la nominal donada per l'inversor de 15 kW. "Calculem que s'evitaran prop de 10 tones d'emissions de diòxid de carboni -9.713,2 kg- gràcies a una instal·lació amb una vida útil molt més llarga que el període per a la seua amortització", ha explicat el regidor. El cost total, IVA inclòs, és de 42.902,85 euros.

El sistema de monitoratge facilitarà una transferència contínua de dades als inversors i permetrà ajustar el flux d'energia a la demanda segons disponibilitat, utilitzant així els recursos de forma intel·ligent. A més, els excedents resultants, que no es consumisquen, seran vessats a la xarxa elèctrica per obtenir una compensació en la factura municipal.

La regidora de Pobles, Lucía Beamud, ha fet valdre "el protagonisme dels pobles de València en unes polítiques prioritàries i transversals al govern municipal per combatre l'emergència climàtica i beneficiar als pobles i la seua ciutadania amb un model més sostenible, amb energia neta i amb una reducció important de la factura energètica".

Arxivat a:

Destacats