La Taula per la Partida adverteix que l'accés nord a Mislata no pot afectar l'Horta de Campanar-Benimàmet

Guardar

Horta Campanar - Benimàmet
Horta Campanar - Benimàmet

La Taula per la Partida ha enviat un comunicat enfront l'anunci de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i l'Ajuntament de Mislata de què reprenen el projecte de connexió del barri del Quint amb les rotondes de Campanar:

"Les entitats que conformem la Taula per la Partida volem mostrar la nostra preocupació per l'anunci fet recentment per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de reprendre el projecte d'accés nord a la ciutat de Mislata des de València. Davant d'aquest, hem d'advertir que no es pot tolerar ni comprendre que aquesta infraestructura afecte de cap de les maneres a l'Horta de Campanar-Benimàmet.

Si el disseny del traçat de la infraestructura es realitza sobre aquesta horta, estaríem davant d'un exabrupte del passat, totalment contrari als valors i les polítiques de promoció de l'Horta que el govern de la Generalitat Valenciana afirma promoure. La recuperació d'aquesta intervenció ens retrotrau als pitjors anys de l'època de l'especulació immobiliària, on es va dissenyar aquesta infraestructura, que en la seua versió inicial partia per la meitat l'Horta Oest de la ciutat de València.

Així mateix, volem donar a conéixer que hem demanat amb urgència una reunió amb la Conselleria mencionada per conéixer amb celeritat quines són les opcions que es barallen per la infraestructura d'accés nord al barri del Quint de Mislata. En el cas d'afectar mínimament l'Horta iniciarem de forma immediata les mobilitzacions contra aquest projecte.

Aprofitem el comunicat per a recordar que l'Horta de Campanar-Benimàmet es va devaluar i abandonar fortament en les darreres dècades. Ha estat principalment l'esforç dels productors i productores de la zona el que ha contribuït de forma decisiva a la recuperació i dinamització d'aquesta zona. Les associacions de la zona hem donat suport als llauradors mitjançant la Taula per la Partida, fet que s'ha traduït en els darrers anys en una sèrie de mesures de millora realitzades per part de l'Ajuntament de València. Seria totalment incongruent que una nova infraestructura amenaçara les dinàmiques territorials i socioeconòmiques generades en aquest entorn".

Arxivat a:

Destacats