La setena edició de Russafa Escènica torna als seus orígens

Guardar

russafa-escenica
russafa-escenica

"Hem decidit tornar als orígens, perquè el públic puga gaudir de tot", ha exposat el director artístic de Russafa Escènica, Jerónimo Cornelles. Amb aquesta idea i el títol "Camins" com a base, arriba la setena edició de Russafa Escènica amb 19 peces escèniques, que es podran gaudir del 14 al 24 de setembre a València.

"La cultura no és estanca, des de totes les regidories es pot sumar", ha dit Jerónimo Cornelles aquest matí en la presentació del festival al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. En eixe sentit, ha agraït la col·laboració de diferents regidories de l'Ajuntament i el suport de l'Ajuntament a Russafa Escènica.

"Projectes com Russafa Escènica van més enllà, no són només projectes culturals, sinó que també són socials i de ciutat, i no podria ser d'una altra manera sinó que els donàrem suport i estiguérem amb ells", ha destacat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello. "És una sort tindre a València gent com la de Russafa Escènica i els projectes que duen a terme són una manera d'acostar la cultura a la ciutadania", ha apuntat la regidora.

Així, el cartell del festival compta enguany amb 19 peces dividides en "Hivernacle", "Catorze vivers" i "Quatre boscos", que busquen oferir una programació tan diversa com siga possible i amb propostes per a tot tipus de públic. A més, s'aposta per la fusió entre generacions, amb professionals consolidats i d'altres emergents.

La reducció del nombre de les peces –el 2016 van tindre 22 espectacles– va en la línia de donar la possibilitat al públic "d'abastar-ho tot gràcies a la duració de les obres i als preus reduïts, a més de premiar la qualitat sobre la quantitat", ha expressat Jerónimo Cornelles. A més, Russafa Escènica compta amb la col·laboració de la Junta Municipal de Russafa, que presideix Isabel Lozano.

"Des de la Junta Municipal de Russafa donem l'enhorabona i la benvinguda a una nova edició de Russafa Escènica, que més enllà de ser un aparador molt interessant per a les companyies i els grups de teatre de la nostra ciutat és també un espai de dinamització social i cultural del barri i de la ciutat", ha subratllat Isabel Lozano, que també ha dit que este festival "genera un espai de reflexió molt interessant i que està molt connectat amb les problemàtiques que ara mateix hi ha al barri de Russafa".

Per a aquesta edició de Russafa Escènica s'han presentat un total de 170 projectes de diferents llocs, com ara Madrid, Barcelona, les illes Balears, Mèxic o l'Argentina. A més del cartell escènic del programa, s'han programat sis activitats satèl·lit que promouen disciplines culturals com ara el cinema, l'arquitectura o la música. Entre aquestes trobem les clàssiques visites guiades pel barri i el concert en un balcó, taules redones, una exposició col·lectiva a Hat Gallery o la projecció d'una obra cinematogràfica, activitat coproduïda per la Junta Municipal de Russafa.

Arxivat a:

Destacats