La reurbanització de la plaça de Bruges i el Mercat començarà en primavera

Es preveu que el nou entorn de la Llotja i el Mercat Central estiga acabat a principis de 2022

Guardar

plaza mercado valencia
plaza mercado valencia

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha anunciat que les obres d'urbanització de l'entorn de la plaça de Ciutat de Bruges, Mercat Central, Sant Joan del Mercat i La Llotja començaran aquesta primavera, ja que cap empresa ha recorregut l'adjudicació de l'execució les obres que durà a terme PAVASAL. Per tant, ha assenyalat que es tracta «d'una magnífica notícia que ens permet avançar en la recuperació de l'espai patrimonial més important de la ciutat».

Gómez ha assenyalat que en els pròxims mesos comencen unes obres «molt esperades». «Estem avançant molt ràpid i dins de molt poc veurem l'inici d'un projecte que posa en valor les nostres principals joies patrimonials», ha remarcat, i ha recordat que s'han adjudicat per una quantitat de 4.882.876 euros, més el 21% d'IVA i una reducció de termini de 104 dies sobre el termini inicial de 15 mesos, quedant-se el termini d'execució d'obres en un any aproximadament.

Per tant, ha indicat que «al començament de 2022 podria estar finalitzada una de les intervencions urbana més importants de la ciutat». Sandra Gómez ha destacat que aquest projecte millora el paisatge urbà entorn del Mercat Central i posa en valor aquest gran entorn emblemàtic amb l'església del Sant Joan del Mercat, Llotja de la Seda i Mercat Central, així com la intervenció en Les Covetes. A més, ha ressaltat que en la plaça Taula de Canvis s'inclou «una zona de jocs perquè la plaça s'òmpliga de vida».

Així mateix, ha indicat que els diferents paviments que s'inclouen en el projecte, acompanyaran els recorreguts de les persones i es dotarà d'un entorn adequat a cadascun dels elements patrimonials. «En el cas de l'entorn del Mercat es pavimentarà amb llamborda recuperada com a element de connexió amb la memòria històrica», ha precisat.

ACTUACIONS PER ZONES

A la plaça de Bruges, un dels elements clau serà resoldre el final de l'avinguda de l'Oest, "adequant la seua traça a l'escala residencial del barri". Però, a més, s'afegirà un reticle de palmeres seguint els eixos de l'estructura del mercat, així com la instal·lació d'un sistema de pèrgoles que no sols dotaran d'ombres aquest espai, sinó que serviran per a camuflar del paisatge els elements de l'actual pàrquing, com els ascensors i l'escala.

Respecte a la plaça del Mercat, es netejarà el paisatge urbà amb la retirada dels actuals elements de senyalització de conversió en zona de vianants blana per a projectar un espai obert, unificat i per als vianants. Així mateix, cal destacar que es crearà una zona de graderia, de quatre escalons, amb la qual s'aconseguirà recuperar la cota original d'accés a Les Covetes.

Recuperació de Les Covetes de Sant Joan

Com ja va anunciar l'alcalde de València, Joan Ribó, Les Covetes es rehabilitaran i es posaran en funcionament de la mà de l'Associació Recuperem Les Covetes, amb el suport de l'Ajuntament. En aquest sentit, Ribó va mostrar el seu convenciment que la funció comercial i artesanal, que durant segles es va dur a terme en aquests recintes, pot tornar a ser una realitat.
Destacats