La remodelació de la plaça de la Reina podria començar "en unes setmanes"

La desestimació de l'últim recurs dona llum verda a l'inici de les obres en la plaça de la Reina de València

Guardar

plaza-reina
plaza-reina

La remodelació de la plaça de la Reina podria començar "en unes setmanes". Com ha avançat 20 minutos, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha comunicat a l'Ajuntament la desestimació de l'últim dels recursos presentats a l'adjudicació de les obres de la plaça de la Reina. Una decisió que dona llum verda a l'inici de la remodelació d'una de les places més emblemàtiques de la ciutat.

L'actuació no només consistirà en la creació d'espais verds i zones d'ombra, la instal·lació de lavabos públics i el soterrament de contenidors, o reservar un espai central per al tradicional Mercat de l'Escuraeta que, cada any, se situa als peus de la Catedral de València, sinó que la plaça de la Reina dirà adeu a la rotonda central, que dona accés al pàrquing subterrani.

D'aquesta manera, els accessos al pàrquing subterrani desapareixeran del centre de la plaça, i se situaran al costat de l'inici del carrer de la Mar, amb l'objectiu de canviar la rotonda central per un espai per als vianants. D'aquesta manera, l'accés d'entrada es traslladarà al carrer de la Pau, mentre que l'eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer de la Mar, la qual cosa permetrà alliberar espai.

L'estacionament dels taxis desapareixerà de la seua ubicació actual, i s'habilitaran parades als voltants de la plaça, garantint sempre l'accessibilitat als garatges privats, la recollida de residus i els serveis de càrrega i descàrrega. Sens dubte, una actuació que transformarà la imatge no només d'una de les places principals de la ciutat, sinó del centre de València.

Destacats