La Regidoria de comerç invertirà 2,4 milions d'euros en el Mercat del Grau

El regidor Carlos Galiana ha afirmat que la rehabilitació del mercat permetrà treure a licitació les parades buides que des de fa anys estan sense ús al Grau

Guardar

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València ha recuperat més de 2,4 milions d’euros del Pla Confiança després de mesos de treball amb la Generalitat per a rescatar estos recursos que serviran “per a remodelar de manera integral el mercat, fer-lo mediambientalment sostenible i arquitectònicament modern i innovador”.

Amb estos 2.443.297 euros d’inversió per a la millora del Mercat del Grau que l’Ajuntament aprovarà el pròxim ple, la Regidoria de Comerç ha mobilitzat 3,4 milions d’euros per a la millora dels mercats municipals de València en tan sols un any, la qual cosa suposa “una aposta ferma i decidida pel comerç de proximitat de la ciutat i per reforçar l'activitat dels mercats municipals, ja que considerem que és essencial en el proveïment de productes frescos a la nostra ciutat”, ha dit Galiana.

La idea de la Regidoria de Comerç és convertir el Mercat del Grau en un “referent” dels mercats municipals en l’àmbit estatal que incorpore el model de proximitat i ecològic com a tret característic, és a dir, que el producte fresc vaja del productor al consumidor i d'ell al plat, amb el mínim d’intermediaris possible.

El model de proximitat (o quilòmetre zero) “respecta la temporalitat, té cura del medi ambient i oferix garanties de qualitat i frescor al consumidor. A més, aporta grans beneficis a l'economia local, ajuda a menjar millor i dóna suport als xicotets agricultors, amb els quals este govern té un compromís per fer, de la seua, una opció de treball real”, ha comentat Galiana.

La remodelació modernitzarà el Mercat del Grau respectant la seua estructura de l’any 1910. En aquell moment, per a construir-lo, es va adoptar la tipologia constructiva de les naus industrials amb estructura d'acer, i es va crear un singular conjunt de cobertes inclinades que constituïx el testimoni arquitectònic més rellevant del mercat, que és patrimoni arquitectònic i monumental protegit pel Pla General, amb nivell de protecció 2.

A més, Comerç aposta per convertir el mercat en un espai mediambientalment sostenible i estudia la possibilitat d’instal·lar plaques solars al sostre del mercat. “Es tracta de fer un mercat sostenible 360º, des de la seua estructura fins al producte fresc que allí s’adquirix”, ha dit Galiana.

Les parades actuals s’ampliaran perquè puguen comptar amb més espai i es vol millorar la seua dotació amb càmeres frigorífiques i amb instal·lació de l’última teconlogia existent, com pot ser, per exemple, la instal·lació de la fibra òptica per a cada parada.

Galiana ha explicat que la remodelació integral del Mercat del Grau permetrà treure a licitació les parades buides que des de fa anys estan sense ús al Grau. El regidor ha recordat que l’espai ha estat abandonat des de fa molt de temps i que “cap de les iniciatives que va proposar el govern anterior s’arribà a posar en marxa, una situació que volem canviar amb este pla de remodelació”.

Activitats com el xef al mercat, una proposta de cuina en directe amb la qual hem volgut potenciar esta instal·lació i traslladar als venedors el nostre compromís amb ells o la prova pilot de venda de productes de proximitat realitzada el passat mes d’abril han sigut dos iniciatives que ja hem dut a terme en el Mercat del Grau”, ha explicat Galiana.

Arxivat a:

Destacats