La reforma de l'estació d'autobusos de València ja té data d'inici

La Generalitat invertirà 640.000 euros en la reforma d’aquesta edificació construïda en 1965, que actualment es troba deteriorada

Guardar

091321_FOTO_ESTACIO_AUTOBUSOS_VALENCIA210915_
091321_FOTO_ESTACIO_AUTOBUSOS_VALENCIA210915_
Ja hi ha data per a la renovació de l'estació d'autobusos de València. Les obres començaran en la primavera de 2022 i duraran un total de sis mesos, per la qual cosa finalitzaran al novembre si tot avança segons el que es preveu. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va anunciar ahir la inversió de 640.000 euros per part de la Generalitat per a "millorar les condicions de seguretat i habitabilitat de l'estació d'autobusos de València".Després d'anys de reivindicacions, finalment es va aprovar el projecte de reforma del punt d'entrada cada dia de centenars de turistes a la ciutat de València. Aquest edifici va ser oficialment inaugurat l'any 1965 i amb el pas del temps s'ha anat degradant degut, en la seua majoria, a la falta de manteniment i desinversió contínua. No obstant això, ja queda menys per a una rentada de cara que serà quasi complet.Entre les principals modificacions es troben intervencions en la il·luminació, la pintura, els banys i posar fi a la presència de coloms, que abunden per tot el recinte. "S'efectuarà una actuació integral en tots els elements necessaris per a convertir l'estació en un lloc habitable, adequat i amable", va explicar el conseller.Arcadi España va incidir en què "fa més de 20 anys que l'Estació d'Autobusos de València necessita reinventar-se i millorar els seus serveis i, ara la Generalitat ha impulsat aquestes obres imprescindibles que començaran a la primavera i acabaran abans de final d'any". A més, afegia que l'estació "ha d'estar a l'altura de la ciutat" i que "cal millorar també la mobilitat, aqueixa mobilitat sostenible per la qual tots apostem i que necessita d'estacions accessibles, fàcils i habitables".Per tant, les actuacions se centraran a corregir les principals deficiències de les instal·lacions, ja que no es troben en les millors condicions. Aquesta primera fase serà "una actuació ràpida perquè l'estació necessita adaptar-se i millorar les condicions actuals, que no són adequades", segons el conseller. Més endavant, la conselleria convocarà un concurs d'idees per a escometre una intervenció més estructural. "Serà una actuació més integral que farem de la mà del concessionari" i inclourà modificacions en els serveis d'autobús que ofereix l'estació.

Principals modificacions

En declaracions de l'arquitecte responsable del projecte, Javier Campos, a 20minutos , assenyalava els diferents problemes que el projecte ha de solucionar. "Ara ens ha proposat substituir les d'entrada per portes mecàniques automàtiques que només s'obrin quan l'usuari accedeix a l'edifici, i en les andanes, que són d'accés lliure, es col·locaran elements de tancament completament envidrats per a evitar l'entrada dels coloms i amb portes corredisses abatibles", detallava Campos respecte al problema dels coloms.L'edifici, a més, pateix un problema de goteres important. Per a resoldre-ho, "es tracta de reparar les cobertes existents per a evitar l'entrada d'aigua. Intervindrem en tota la coberta, es reposarà la tela impermeable, els acabats de la volta, el mur cortina i els canalons que estan tapats per excrements de coloms", assenyalava Campos.D'altra banda, la instal·lació elèctrica millorarà amb l'objectiu de consumir menys que en l'actualitat."Substituirem la totalitat de l'enllumenat en l'edifici principal per a posar en valor l'edifici. Hi haurà molta més llum amb molt menys consum perquè utilitzarem tecnologia LED. Hi haurà uns 200 lúmens, una il·luminació poderosa, que és la que requereix l'estació d'autobusos, però que ara no hi havia", apuntava l'arquitecte.La renovació de l'estació d'autobusos també es veurà reflectida en els lavabos públics, que eren "poc lluminosos, els colors eren obtusos i no estaven adaptats per a persones amb diversitat funcional" i la pintura."Per dins farem uns canvis subtils de color perquè no hi haja tanta disparitat cromàtica, amb un color més lluminós combinat amb el gris dels elements", explicava Campos.L'estació d'autobusos de València canviarà fins i tot la senyalística. "La idea és posar lletres grans amb el nom de l'estació, és a dir, dos fronts de vidre il·luminats que permetran visualitzar-ho en l'accés a l'edifici, que convide a entrar", resolia l'arquitecte.
Destacats