La reactivació del comerç local, la digitalització i la seguretat enfront de la Covid19 marquen la convocatòria de Reptes VLC

L'Ajuntament destina 450.000 euros als 55 projectes finals perquè el sector econòmic de la ciutat siga més competitiu

Guardar

1025 Pilar Bernabé
1025 Pilar Bernabé

L'Ajuntament de València, a través de València Activa i VLC Tech City, ha fet el pas final en la convocatòria d'ajudes REPTES VLC 2020, en publicar el llistat definitiu de projectes admesos en este programa que va llançar el consistori per a trobar solucions innovadores per als nous reptes dels diferents sectors econòmics i productius de la ciutat.

Esta primera convocatòria, a la qual s'han destinat 450.000 euros per a posar en marxa 55 projectes, ha estat marcada pels projectes lligats a la reactivació del comerç local, la digitalització i la seguretat enfront de la covid-19.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha recordat que "esta subvenció ha tingut per objecte el desenvolupament de solucions innovadores als reptes dels sectors productius a la ciutat de València. Amb estes ajudes contribuïm a la recuperació econòmica, la transformació i l'adequació al nou context generat en l'escenari post covid-19. Una recuperació que, sense lloc a dubte, va lligada a la tecnologia i la digitalització".

"Amb totes estes iniciatives ajudarem el sector econòmic de la ciutat a ser més competitiu. Volem que tant els empresaris i empresàries, les persones autònomes, les pimes i la ciutadania en general entenga que la tecnologia i la innovació són bones per a la nostra vida. Esta convocatòria és un clar exemple de com integrar a tots els actors que formen part en un ferm objectiu: reactivar l'economia local a través de la creació de sinergies", ha afegit Bernabé.

REPTES I SOLUCIONS

Tal com planteja la convocatòria de REPTES VLC han sigut sis àmbits en els quals han tingut cabuda els projectes presentats: l'àmbit del turisme; el de la cultura, oci i entreteniment; esports i salut; ocupació, la formació, educació i bretxes socials; en el del sector del comerç, retail i servicis i també s'han aportat solucions tecnològiques estratègiques per a l'economia valenciana.

La digitalització ha sigut la vertadera protagonista en esta primera edició de REPTES VLC, sobretot a través de l'aplicació de la intel·ligència artificial. Els projectes que destaquen per comptar amb millors puntuacions són el d'una plata-forma virtual per a l'organització d'esdeveniments que té com a punt fort la creació d'una finestreta única per a la seua autorització; un programa que treballa per a garantir que els espais interiors siguen segurs i un programa de ludificació per a l'estimulació cognitiva.

Si hi ha un sector que ha destacat per rebre solucions és el del comerç local, per al qual s'han presentat projectes com el desenvolupament d'un marketplace per a unir el comerç d'un barri i activar la digitalització del comerç local; una solució digital de registre de despeses, inventariats, facturació i comptabilitat per a persones autònomes; un servici de contacte amb clients mitjançant intel·ligència artificial conversacional.

Les solucions als reptes derivats de manera directa per la nova situació generada per la covid-19 també han sigut protagonistes, amb projectes de control intel·ligent d'aforament i distància social i intervenció mitjançant robot social; una plataforma de teleconsulta i col·laboració de professionals sanitaris; un sistema de control intel·ligent d'accessos; zones de descans segures per a persones majores en parcs urbans, finestreta única de reserves i control d'aforament en biblioteques municipals; o la traçabilitat de contactes en esdeveniments.

Arxivat a:

Destacats