La presència de covid a les aigües residuals de València augmenta lleugerament

Elisa Valia: "Gràcies a la responsabilitat i a la campanya de vacunació podem iniciar una nova etapa de recuperació de la normalitat"

Guardar

Un operari realitza una anàlisi de les aigües residuals
Un operari realitza una anàlisi de les aigües residuals

La presència de la covid-19 en les aigües residuals de la ciutat de València ha experimentat "un lleuger repunt" en les anàlisis que s'han realitzat en aquestes dues últimes setmanes, però "gràcies a la vacunació i a la immunitat que hem aconseguit com a grup, l'impacte s'ha reduït i no es trasllada a l'àmbit sanitari o econòmic", ha explicat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía.

L'edil ha explicat que en aquesta ocasió la zona amb més incidència és l'Olivereta, Ciutat Vella, Benimàmet, l'Eixample i Quatre Carreres, que es situen per damunt de la mitjana de la resta de zones de la ciutat on es prenen mostres.

Valía ha agraït als valencians i valencianes "la responsabilitat que han demostrat durant la pandèmia i que ens ha permés encetar ja una nova etapa". La regidora ha posat en valor "l'anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, d'eliminació de totes les restriccions que encara estaven en vigor en hostaleria, oci, establiments, esdeveniments o festivals de música o realització d'activitats físiques, excepte la prohibició de fumar a les terrasses dels establiments públics i l'obligació de portar masquereta en interiors".

"Gràcies a la responsabilitat i a la campanya de vacunació amb un percentatge del 93 % de la població immunitzada podem encetar una nova etapa de recuperació de la normalitat", ha exposat, alhora que ha recordat que "el virus continua present i hem de mantindre la prudència".

Destacats