La "pràctica totalitat" dels treballadors de Les Arts secunden la vaga per a exigir el conveni col·lectiu

Guardar

Vaga dels treballadors de Les Arts
Vaga dels treballadors de Les Arts

La "pràctica totalitat" dels treballadors del Palau de Les Arts de València ha secundat la vaga parcial convocada pel Comité d'Empresa, coincidint amb l'última funció de l'òpera 'Macbeth', per a exigir el conveni col·lectiu. La parada ha ocasionat el retard de l'inici de l'espectacle programat en una de les sales del coliseu.

Segons ha informat el Comité en un comunicat, la parada, que s'ha dut a terme de 17.30 a 18.30 hores, ha sigut secundada per "pràcticament la totalitat" de la plantilla, que s'ha reunit en una concentració en l'entrada del teatre juntament amb altres companys i públic en general que ha volgut "mostrar el seu suport als treballadors".

Entre ells, han assistit personal i responsables del Teatre Escalante i la companyia Maduixa Teatre que s'han solidaritzat amb les reivindicacions dels treballadors. De fet, la vaga ha provocat el retard de l'inici del seu espectacle programat en una de les sales de Les Arts. També s'han sumat a la vaga membres del Cor de la Generalitat Valenciana.

Durant la concentració, els treballadors han repartit fulls volants al públic en les quals s'exposaven les reivindicacions dels treballadors, com l'aprovació del II Conveni Col·lectiu. "Portem un any esperant que l'administració aprove el preacord que hem signat amb l'empresa", han lamentat.

Així, expliquen al públic, "després d'esgotar totes les vies possibles, hem decidit mobilitzar-nos per a intentar que s'agiliten els tràmits". "Els treballadors de Les Arts portem 12 anys amb les mateixes condicions laborals", afigen, al mateix temps que han lamentat "les molèsties causades al nostre públic".

El Comité d'Empresa va assegurar divendres passat que havia rebut un escrit de la direcció del coliseu en el qual manifesta que "considera que la vaga convocada podria ser abusiva" i, en conseqüència, "els danys i perjudicis que per ella es causen a la Fundació serien considerats antijurídics i, en aquest supòsit, serien els integrants del Comité de Vaga els qui respondrien de tals danys i perjudicis amb els béns i drets que integren el seu propi patrimoni personal".

El Comité d'Empresa va al·legar que "en cap cas es tracta d'una vaga abusiva". "En tot moment el que s'ha pretés és donar visibilitat a un problema que porta embossat des de fa un any. La vaga parcial prevista de només una hora de duració no comporta la cancel·lació de l'espectacle, només el retard d'inici d'aquest", van argumentar.

Arxivat a:

Destacats