La Policia Local reivindica la importància de la denúncia en el Dia Internacional Contra la LGTBfòbia

Guardar

La Policia Local ha subratllat la importància de denunciar qualsevol situació que vulnere els drets fonamentals i atempte contra la dignitat de les persones per la seua orientació sexual, en el marc del Dia Internacional contra la LGTBfòbia, que se celebra hui. Segons les últimes dades facilitades pel Ministeri d’Interior, la Comunitat Valenciana és la tercera on es produïxen més delictes d’odi, i els relacionats amb l’orientació sexual són els més comuns.

Per això, des de la Policia Local s’ha subratllat la necessitat d’impulsar una major proximitat cap a les víctimes i sensibilitzar més els agents contra estes situacions que, en molts casos, queden ocultes per temor de represàlies.

Tant el programa TACHLE, que fa de la Policia Local l’única de tot Espanya amb una formació específica contra els delictes d’odi, amb l’objectiu de donar una formació en cascada a tota la plantilla per a la detecció i prevenció d’estes situacions, com la recent participació de la Policia Local de València en la primera jornada contra delictes d’odi organitzada per la Generalitat, són “dos dels últims exemples del compromís de la Regidoria de Protecció Ciutadana contra els abusos que es puguen produir en este sentit”, ha afirmat la regidora responsable de l’àrea, Sandra Gómez.

La Comunitat Valenciana és la tercera comunitat autònoma amb més delictes d’odi (9,3 % sobre el total espanyol), i per ciutats València és la cinquena ciutat. Cal destacar a més que el 35 % dels delictes no s’han resolt, i que quasi el 90 % de delictes d’odi a Europa no es denuncien.

Arxivat a:

Destacats