La Policia Local intensifica el control sobre l’acampada d’autocaravanes a la Devesa del Saler

Guardar

Devesa del Saler
Devesa del Saler

La Policia Local ha intensificat el control sobre les autocaravanes que accedeixen a la Devesa del Saler, al Parc Natural de l'Albufera, després de detectar un augment de les acampades d'aquesta mena de vehicles, i ha denunciat 24 en les últimes setmanes. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano ha recordat que l'acampada al parc està prohibida i ha indicat que les patrulles de la 2a Unitat de Districte i de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) "mantindran la vigilància sobre un dels espais més importants de la ciutat". El regidor també ha manifestat que "la protecció del parc natural és una prioritat de l'Ajuntament de València" i ha agraït la col·laboració ciutadana per protegir "aquest espai natural únic".

La Policia Local de València ha denunciat 24 caravanes en a penes 12 dies per acampar al parc natural. Agents de la 2a Unitat de Districte i de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) en el torn de nit han intervingut en aquest espai protegit després de detectar un augment d'aquests estacionaments en les últimes setmanes al Saler. Les actuacions es van iniciar el passat 28 de desembre i s'han prolongat fins al 8 de gener coincidint amb bona part de les festes nadalenques, tot i que les patrulles continuen vetlant en l'actualitat pel compliment de la normativa vigent.

En poc més de deu dies, la 2a Unitat de Districte que s'ocupa de la demarcació on està situat el parc natural, havia informat un total de 41 persones que havien estacionat les caravanes per a comunicar-les la prohibició d'estacionar els vehicles i acampar a partir de les 22 hores. Per part seua, les unitats d'UCOS, que han patrullat de nit en l'emplaçament on s'ha observat aquest augment d'acampades amb caravanes, han arribat a desallotjar 12 d'aquests vehicles i han denunciat 22 per denúncies que ha imposat la 2a Unitat de Districte.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano ha indicat que la Policia Local "continuarà vetlant per la protecció de la Devesa del Saler, al Parc Natural de l'Albufera, perquè és un dels espais més importants de la ciutat", i "escometrem totes les actuacions que siguen necessàries per a protegir-lo de qualsevol acció que infringisca la normativa vigent i puga suposar un risc o una amenaça en un espai únic per la seua biodiversitat que és un dels majors patrimonis que tenim".

"El parc natural és un espai protegit on està terminantment prohibida l'acampada i això ho saben la gran majoria dels usuaris d'autocaravanes", ha manifestat el regidor Aarón Cano, qui ha indicat que la protecció del parc natural és una "prioritat" per a l'Ajuntament de València. El titular de Protecció Ciutadana ha indicat que "la Policia Local de València està permanentment alerta per intervenir davant aquestes situacions" que, segons ha assenyalat, "són difícils de controlar perquè no podem tindre permanentment una patrulla en el lloc on estacionen". El responsable municipal ha remarcat "que ningú tinga cap dubte que continuarem actuant davant situacions que poden suposar un risc per al parc", en relació amb l'accés a les dunes o l'abocament d'aigües fecals sense control en la xarxa de clavegueram.

Arxivat a:

Destacats