La Policia Local i la UV mostren el treball per a garantir la protecció ciutadana

Guardar

policia-local
policia-local

El Saló de Cristall de l'Ajuntament acull, fins al 28 de febrer, una exposició itinerant, que també s'acostarà a tots els barris, per a mostrar a la ciutadania el treball conjunt que desenvolupen la Policia Local i la Universitat de València per a garantir la protecció ciutadana. Aquesta mostra, que ha inaugurat l'alcalde de València, Joan Ribó, s'emmarca en les activitats de la càtedra PROTECPOL que les dues entitats van subscriure l'any passat "per a acostar l'Administració a la societat i respondre des de les institucions a les seues necessitats en matèria de seguretat".

En paraules de l'alcalde, "l'essència d'aquesta col·laboració és el servici, perquè les dues institucions van creure que col·laborant, treballant conjuntament, podíem beneficiar tota la ciutat. La Universitat, aportant coneixement, anàlisi i rigor; i la Policia, afegint experiència, informació i proximitat. Un treball conjunt que es realitza des de les aules, però també des dels carrers per a millorar les polítiques públiques de seguretat".

Pel que respecta a l'exposició, l'alcalde ha explicat "que mostra un recorregut interessant que evoca les principals fites que han forjat la història d'entitats tan arrelades i necessàries en la nostra societat com la Policia Local i la Universitat, i a més resulta didàctica, perquè ens ensenya què és una càtedra i en què consisteix concretament la càtedra PROTECPOL".

En la mateixa línia s'ha manifestat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, qui ha destacat que aquest tipus de col·laboracions beneficien la ciutat, i ha aclarit que l'exposició inaugurada hui és un pas més per a reflexionar i oferir conjuntament respostes a les necessitats de la ciutat.

Com a portaveu de la Universitat, el vicerector Jorge Hermosilla ha destacat que l'esmentada càtedra ha permés establir una estructura estable que facilitarà, sens dubte, mantenir i consolidar les relacions entre les dues institucions. Per últim, la directora de la càtedra i comissària de l'exposició, Paz Lloria, ha afegit que amb aquesta mostra, que consta d'una dotzena de panells amb l'evolució de la Policia Local i dels instituts d'investigació de la Universitat de València relacionats amb la seguretat ciutadana, "s'evidencia l'interés de les dues institucions per a aconseguir que els ciutadans i ciutadanes guanyen en qualitat de vida".

Destacats