La plantilla de l'Ajuntament de València al complet inicia la seua formació bàsica obligatòria en igualtat

Les regidores de Personal i Igualtat, Luisa Notario i Lucía Beamud, respectivament, han assistit a la presentació del primer curs, iniciat hui

Guardar

Membres de l'Ajuntament de València durant la formació bàsica en igualtat
Membres de l'Ajuntament de València durant la formació bàsica en igualtat

Aquest divendres ha començat el primer curs de formació en igualtat per als treballadors i treballadores de l'Ajuntament de València. La regidora de Personal, Luisa Notario, i la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud, han assistit a la presentació del primer curs, que forma part de tot un seguit d'accions formatives contemplades al II Pla d'Igualtat per a la plantilla municipal.

La formació bàsica per a la implementació del principi d'igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en l'Ajuntament de València és l'acció que conjumina totes les accions formatives incloses al Pla d'Igualtat, segons varen acordar la Comissió d'Igualtat i el servici de Formació i Gestió del Coneixement amb l'objectiu de garantir la prestació de servicis i optimitzar la gestió del temps.

"Volem que tot el personal municipal adquirisca la formació bàsica imprescindible en matèria d'igualtat entre totes les empleades i els empleats de l'Ajuntament i que coneguen així les estructures i els instruments interns que tenen al seu abast", ha explicat Notario, qui ha destacat la implicació de les organitzacions sindicals per posar en valor la formació com a eina bàsica per a combatre la discriminació laboral per raó de sexe. "Si volem canviar conductes, si realment volem compartir valors, necessitem facilitar les eines per a fer-ho i això és el que pretenem amb esta formació", ha afegit.

Entre les ferramentes existents hi ha tot un seguit de documents com ara el Reglament de la Comissió d'Igualtat, el II Pla d'Igualtat per a empleades i empleats de l'Ajuntament de València, el Reglament Municipal per a un llenguatge no sexista, el Protocol enfront de l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe, el Protocol d'intervenció en situacions de violència de gènere, el de Vocabulari bàsic: llenguatge igualitari i inclusiu, i la Guia de recursos en matèria de violència de gènere.

Per la seua part, Beamud ha posat en valor que "la igualtat és un compromís del govern municipal de Joan Ribó" i que, per això, "el primer lloc on cal actuar és el mateix ajuntament, perquè tot el personal del consistori tinga una formació adequada i les ferramentes necessàries per a poder aplicar en les polítiques públiques tot el que té a veure amb la igualtat i la no discriminació. Els funcionaris i les funcionàries han de tindre les ulleres violeta ficades per a l'aplicació correcta dels elements que garantisquen la igualtat de condicions entre homes i dones. Estos cursos són molt importants, ja que així donem exemple a la resta de la societat".

Igualtat, noves tecnologies, fons europeus i administració electrònica

Les noves tecnologies, els fons europeus i l'administració electrònica són, juntament amb la formació en igualtat, algunes de les temàtiques protagonistes del Pla de Formació d'enguany per a la plantilla municipal.

Amb l'objectiu d'oferir el millor servici a la ciutadania aquest pla formatiu contempla un increment de cursos d'un 32,7 per cent. "Millorant les competències i habilitats del personal municipal oferim, alhora i conseqüentment, un millor servici públic a la ciutadania", ha afirmat Notario.

El Pla de Formació vigent contempla fins a 292 cursos dividits en 16 temàtiques diferents, que giren al voltant de les necessitats formatives expressades des dels mateixos servicis municipals. Això suposa un increment del 32,73% respecte a l'any passat.

Destacats