La plaça de la Reina mostra ja part de la nova pavimentació i l'aparcament rehabilitat

El regidor de Mobilitat Sostenible ha visitat els treballs de recuperació de la plaça, i assegura que la remodelació «va a bon ritme»

Guardar

Obres a la Plaça de la Reina
Obres a la Plaça de la Reina

El nou paviment de la plaça de la Reina comença a estendre's per gran part dels 11.800 metres quadrats d'espai públic que es recuperaran per a ús ciutadà. Es tracta de peces de pedra de 10 centímetres d'espessor, amb tonalitats que respecten l'entorn monumental i protegit. Les obres «avancen a bon ritme», com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, després de visitar els treballs, i ha destacat que l'estructura de l'aparcament «està ja completament rehabilitada després de reforçar els 188 pilars de les dues plantes i afegir 6 grans bigues de 15 tones, amb la qual cosa ja han començat la fase d'instal·lacions definitives».

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha visitat aquest matí les obres de la plaça de la Reina, on no sols s'està rehabilitant l'aparcament subterrani que va ser construït als anys setanta del passat segle, sinó que es recuperaran «11.800 m² d'espai públic de qualitat, una gran plaça per a vianants que gaudirà la ciutadania i que serà una de les grans referències de la València amable i per a les persones que estem construint».

El responsable de l'àrea de Mobilitat i Espai Públic ha destacat que els treballs es desenvolupen «a bon ritme», i ja es fa visible «la nova pell que recobrirà la plaça», un paviment amb peces de pedra de 10 centímetres, disposades en banda a la romana (en diagonal), unes pedres que provenen d'una pedrera de Terol de gran qualitat i amb tonalitats que respecten l'entorn monumental i protegit.

En total s'han necessitat 100 grans plataformes de transport per a traslladar a la plaça de la Reina les 2.600 tones de pedra amb la qual es pavimentaran 11.000 metres quadrats. La instal·lació de les pedres es fa de nord a sud de la plaça. A més, en la plaça ja es poden apreciar alguns dels bancs de gran volum que es col·locaran; sumen un total de 490 metres lineals de pedra massissa, provinents d'una pedrera d'Almeria. També es poden apreciar ja els ancoratges on pròximament es col·locaran les pèrgoles que donaran ombra en bona part de l'espai, o els dipòsits on aniran soterrats els contenidors.

Renaturalització en marxa

En la nova configuració de la plaça de la Reina serà especialment protagonista la renaturalització d'espai, amb la construcció d'un bosc urbà amb 30 espècies arbòries i 115 plantes diferents. Fins al moment, la direcció d'obra ha informat que s'han trasplantat 12 palmeres exemplars i s'han plantat altres 18 unitats de gran port en el perímetre de la plaça, d'un total de 112 nous arbres previstos en l'entorn.

L'aparcament, pràcticament rehabilitat

L'altra gran novetat de la reforma integral de la plaça de la Reina és que l'aparcament subterrani està molt avançat, amb l'estructura ja rehabilitada i l'inici de les instal·lacions necessàries per al seu funcionament. «Fins que no es va buidar l'aparcament, els tècnics no pogueren comprovar l'estat real de les estructures, que estava molt deteriorada. Per això es va iniciar el procediment de modificació de l'obra, amb la que s'han reforçat un total de 188 pilars (94 per cadascuna de les dues plantes). A més s'han col·locat 6 noves grans bigues transversals de 15 tones cadascuna, cosa que ha permés guanyar 490 metres de superfície d'estacionament», ha detallat Giuseppe Grezzi.

 

 

Destacats