La pirotència Alpujarreña i RICASA dispararàn les mascletaes d'este cap de setmana

Guardar

mascleta
mascleta

Demà dissabte 4 de març la pirotècnia Alpujarreña, de la localitat granadina d'Ugíjar, és l'encarregada de disparar la mascletà de les 14.00 hores. I el diumenge dia 5 serà Ricasa la que s'encarregarà de disparar-la. Pel que fa a les autoritats convidades, de moment ha confirmat la seua assistència el president de les Corts, Enric Morera, el diumenge, i el dissabte acudiran artistes de l'obra Cabaret que actualment es representa en un teatre de València.

En el balcó de l'Ajuntament, junt amb Raquel Alario, fallera major, i Clara Parejo, fallera major infantil, el dissabte 4 assistiran com a convidades les juntes locals falleres d'Aldaia, Bunyol, Xest, Gandia i Sant Antoni de Benaixeve. Les falles representades aquest mateix dia són Iecla-Cardenal Benlloch, Glòria-Felicitat-El Tremolar, Reina-Vicent Guillot, Bisbe Jaume Pérez-Lluís Oliag, Avinguda Burjassot-Joaquim Ballester, Felip Bellver-Mare Ràfols i Quart-Túria.

El diumenge 5 de març les juntes locals falleres que estaran en el balcó són les d'Alberic, Algemesí, Almussafes, Bétera, Carlet i Godella. Quant als representants de les falles que assistiran, són els de Pare Viñas-Agustín Lara, Portugal-Fragata, Sant Josep de la Muntanya-Terol, Fra J. Rodríguez-Pintor Cortina, Cuba-Buenos Aires, Reina-Pau-Sant Vicent, Progrés-Teatre de la Marina.

LES PIROTÈCNIES

La pirotècnia Alpujarreña es remunta a l'any 1890, i és actualment la quarta generació la que regenta l'empresa, amb els germans Alfonso, Juan i Antonio Baños Muñoz al capdavant de la gestió. Alpujarreña està situada en la localitat granadina d'Ugíjar, on compta amb més de 50 edificis on es fabrica i emmagatzema la seua producció. L'any passat es van estrenar a la plaça de l'Ajuntament i en eixa primera vegada a València van obtenir una bona acollida.

La pirotècnica Ricasa, que va començar l'activitat en 1881, és gestionada per Ricardo Caballer Estellés i Ricardo Caballer Cardo, nét i besnét del fundador Vicente Caballer Calatayud. La seua trajectòria des de llavors els ha portat a ocupar un dels primers llocs entre les pirotècnies a escala mundial. Els seus espectacles són demandats internacionalment; per exemple, a Mèxic van disparar un gran espectacle amb motiu del 150 aniversari de la batalla del poble mexicà davant de l'exèrcit de Napoleó, i en Pittsburg (Estats Units) participen en el Pyro Fest des de l'any 2013. Recentment, el 25 de febrer, van disparar la Nit de l'Espolí a l'Albereda, un espectacle innovador que va gaudir d'una gran acollida entre els valencians i valencianes.

Arxivat a:

Destacats