La passarel·la ciclopeatonal de l'autovia del Saler connectarà Castellar i Pinedo

Aquest projecte forma part de les infraestructures orientades a l'Anell Verd Metropolità

Guardar

Un carril ciclopeatonal
Un carril ciclopeatonal

Hui dia, la Conselleria d'Infraestructures es troba en ple procés de construcció de la passarel·la de ciclovianants sobre la carretera CV-500. Aquesta infraestructura, que connectarà els termes municipals de Castellar i Pinedo, s'està alçant sobre l'antiga passarel·la de vianants que existia fins ara en l'autovia del Saler. Aquest projecte està integrat dins del conjunt d'actuacions del futur Anell Verd Metropolità que planteja la Conselleria.

Aquestes actuacions comporten un treball d'aprofitament del tram per als vianants existent hui dia amb l'objectiu de fer-lo més ample i renovar les rampes d'accessos. Tal com afirmen fonts oficials, els treballs estan molt avançats i es preveu que comence a estar operativa en la temporada alta d'estiu. És a dir, finals de juny o principis del mes següent.

Concretament, la passarel·la es situa en el camí del Tremolar. Una vegada acabada, unirà el Castellar amb Pinedo a través de la CV.-500, l'autovia del Saler, a pocs metres de la incorporació a aquesta autovia des de la V-30. Permetrà, entre altres coses, arribar fins a la platja de Pinedo evitant la CV-500 amb millors condicions de seguretat per als usuaris que les actuals.

Aquest enclavament formarà part de l'Anell Verd Metropolità, un dels motius principals pel qual es va decidir dur a terme la passarel·la. Com a part d'una iniciativa de la Conselleria, es tracta d'una infraestructura dissenyada tant per a vianants i ciclistes que tindrà uns 60 quilòmetres de longitud. Unirà una quinzena de poblacions que envoltaran la capital valenciana de nord a sud.

El pressupost destinat a la construcció d'aquesta passarel·la és de 2,7 milions d'euros. Formarà part del tram 1 de l'Anell Verd, una iniciativa que compta amb un pressupost de 50 milions d'euros, ja que preveu fins a 34 actuacions. L'última que estava en licitació és el tram que connecta Quart de Poblet i Massarojos, que té un pressupost de 3,4 milions d'euros.

2023 serà l'any en què tot l'anell estiga complet, o almenys, així ho plantegen les autoritats responsables del projecte.

Arxivat a:

Destacats