La nova proposta per al PAI de Benimaclet: noves dotacions i recuperació d'espai públic

Guardar

PAI Benimaclet de Metrovacesa
PAI Benimaclet de Metrovacesa

La vicealcaldessa de València i portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha explicat que l'Ajuntament de València està "treballant per a recuperar sòl públic" i "impulsar un model d'habitatge accessible que garantisca l'accés a l'habitatge a les famílies treballadores i que compte amb habitatges dotacionals per a col·lectius més vulnerables i amb majors dificultats d'accés, com a joves, persones majors o en situació de desocupació".

En aquests termes ha valorat la proposta que va llançar ahir Compromís, ja que, ha assegurat, l'equip de Govern "treballa de manera coordinada entre Alcaldia i l'àrea d'Urbanisme" per a "atendre les reivindicacions veïnals". "Enfront de models elitistes que gentrificarien el barri, depredadors del territori, insostenibles, que no contemplen dotacions públiques i que, per tant, expulsen a les famílies treballadores", Gómez ha indicat que el Govern local treballa sobre "un model d'habitatge accessible, amb dotacions públiques i responsable amb les arques municipals".

"Qualsevol urbanista i fins i tot l'ONU deixa clar que hem de fugir del model d'unifamiliars que depreda territori, que és insostenible, que genera més contaminació i respon a criteris del segle passat". "És un model d'habitatge elitista i inaccessible per a les famílies treballadores", ha subratllat.

"Estem en desacord amb un model que elimina les dotacions públiques", ha afirmat. "Benimaclet necessita una escoleta pública, un gran parc, el camp de futbol, un poliesportiu", entre altres, i ha explicat que l'alternativa que ahir va llançar Compromís suposa "privar als veïns i veïnes de totes aquestes dotacions públiques".

A més, ha apuntat que la proposta "manca de rigorositat perquè la indemnització podria superar els 50 milions d'euros". Ha considerat que és "una irresponsabilitat" i ha explicat que enfront d'aquesta proposta l'Ajuntament "treballa conjuntament a donar resposta als veïns i veïnes de Benimaclet" i desenvolupar "un model que siga exemplar en la transició entre l'horta i la ciutat".

Per això, ha continuat, "apostem perquè siga un exemple, dedicant gran part del sòl a horts urbans". A més, ha explicat que "recuperarem els antics camins i les séquies perquè l'horta seguisca present en el barri". Igualment, ha avançat que es durà a terme "una revisió de les rondes" de la ciutat perquè hi haja "una transició amable en tota la ciutat, més enllà de Benimaclet".

Així mateix, també ha precisat que l'objectiu és que Benimaclet "forme part de la València 15 minuts" per al que "ha de comptar amb habitatge públic, amb dotacions públiques i desenvolupament terciari que genere ocupació en el mateix barri perquè les famílies treballadores no es vegin expulsades per un model elitista que respon més a un model de ciutat dormitori".

"I en aquest model treballem conjuntament en el govern municipal des de l'àrea d'Urbanisme i Alcaldia", ha remarcat Gómez qui ha assenyalat que el seu "interlocutor" és "l'alcalde de València, Joan Ribó". Ha assegurat que tots dos "comparteixen l'interés per impulsar un model raonable, que done resposta a demandes veïnals i responsable amb l'Ajuntament". "El que puguen dir altres partits no forma part de les decisions de l'equip de Govern", ha sentenciat.

Destacats