La nova parada de la línia 11 de l'EMT ja està operativa

Guardar

Des d'este dimarts ha començat a funcionar la nova parada de la línia 11 de l’EMT emplaçada al carrer d’Almassora a l’altura de la cruïlla amb Pintor Vilar. La nova parada és totalment accessible i disposa d’una plataforma pròpia per a possibilitar l’accés directe als autobusos, a diferència de la parada anterior que, emplaçada a unes poques desenes de metres en una estreta vorera al costat del mur del convent de les Germanetes dels Ancians Desemparats, no disposava ni de marquesina ni d’un espai adequat per a la convivència entre vianants i usuaris del servici, especialment si qualsevol d’ells circulava en cadira de rodes, necessitava algun instrument d’ajuda a la mobilitat o portava un cotxet de bebé.

De la mateixa manera, i tal com es va suggerir en el procés participatiu de millora de les línies, ja abans de l’entrada en funcionament de la parada provisional s’havia procedit a la revisió i manteniment de l’encreuament del carrer d’Almassora en eixe punt, un encreuament per als vianants usat diàriament sense cap problema per centenars de persones.

L’inici d’esta millora, suggerida des d’un primer moment per l’EMT en la seua proposta de modificació de la línia 11, permetrà millorar encara més els temps de viatge de la línia que connecta Orriols amb el centre de la ciutat (i amb Patraix en l’altre extrem del trajecte), que ja s’han vist reduïts (comparant els temps de la primera setmana d’agost d’enguany i l’any passat) inclús sense estar en actiu esta parada, que permet a l’autobús fer la detenció sense maniobrar i havent-se incrementat el nombre d’usuaris de la millorada línia 11 (cosa que afecta, incrementant-lo, el temps de parada).

EL MERCAT NO SERÀ OBSTACLE A L’EMT

En este sentit, i perquè la freqüència i el ritme de pas no es vegen minvats cada dimarts, quan a l’entorn de la parada se celebra el mercat extraordinari de Sant Pere Nolasc, s’ha senyalitzat una reserva d’estacionament de 30 metres de longitud per als vehicles dels venedors en la part oposada del mateix carrer, a partir del pas de vianants de la cantonada amb el carrer del Pintor Vilar (reserva que està limitada als dimarts en horari de 8 a 16 h).

En paral·lel, a més, s’ha produït l’acostament de la parada de l’11 al centre d’especialitats al carrer d’Alboraia de retorn a Orriols, la qual cosa possibilita que el desplaçament a este per part dels usuaris de l’EMT no s’haja vist incrementat. Esta nova parada del carrer d’Alboraia també serà totalment accessible i disposarà de la seua pròpia marquesina de cinc metres, que ja ha començat a instal·lar-se. Les obres ja han començat i s’acabaran abans d’una setmana.

Arxivat a:

Destacats