La nova Ordenança de Mobilitat "ha escoltat a tots els col·lectius"

Fernando Mafe valora la nova ordenança, i aposta per una major cohesió entre Mobilitat i Policia Local

Guardar

carril-bici
carril-bici

A un dia d'entrar en vigor la nova Ordenança Municipal de València, que establirà les bases del nou model de mobilitat de la ciutat de València, són molts els que ja han opinat sobre aquesta nova normativa que estableix mesures tan necessàries, com els límits de velocitat per a cada tipus de mitjà de transport, així com les zones permeses de circulació, depenent de les característiques del vehicle.

València Extra ha parlat amb Fernando Mafe, pertanyent al col·lectiu 'València en Bici', que va estar present en el procés participatiu que es va dur a terme a l'Ajuntament de València per a dissenyar aquesta nova normativa que, ara, entra en vigor, i que, a títol personal, ha valorat aquesta nova Ordenança de Mobilitat com "molt positiva" perquè "s'ha escoltat als diferents col·lectius i crec que s'adapta molt bé a la nova mobilitat".

En aquest sentit, Fernando Mafe ha explicat que "la nova normativa defineix molt bé qüestions importants com els límits de velocitat, els tipus de vehicle de mobilitat personal o, per exemple, la distància de seguretat entre els vehicles. Ara, és moment de treballar de manera col·lectiva i cohesionada per al seu compliment" perquè d'això depén la bona convivència entre mitjans de transport i vianants.

Així mateix, Mafe, que ha expressat el seu punt de vista personal, afig que "molta gent l'ha criticada, fins i tot abans de llegir-la, però crec que es tracta d'una bona ordenança que, a més, era necessària".

I, en aquest punt, ha mostrat el seu suport al suggeriment del regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València en funcions, Giuseppe Grezzi, d'aglutinar Mobilitat i Policia Local perquè, apunta, "si volem fer complir l'ordenança, la policia ha d'estar implicada. I no m'estic referint a sancions, sinó a realitzar campanyes d'informació i sensibilització, que s'han fet, però crec que són millorables", al que ha afegit que "des del meu punt de vista, és molt important que la gestió de la mobilitat i la seguretat ciutadana estiguen més cohesionades. Crec que la regidoria de Protecció Ciutadana pot fer més en la gestió de la seguretat viària", ha conclòs.

Destacats