La nevera solidària de València ajuda a persones amb dificultats econòmiques

Amb aquesta iniciativa, s’aconsegueix donar eixida a aliments en bon estat que es tiraven a la brossa

Guardar

nevera solidaria valencia
nevera solidaria valencia

València compta, des del passat mes de març, amb una de les dotze neveres solidàries repartides per tota Espanya. Concretament, aquesta nevera està situada en les portes de la residència universitària Galileo Galilei, en l'avinguda de Tarongers, i, cada dia, evita que al voltant de 4.500 racions de menjar en bon estat acaben en la brossa.

Amb aquestes neveres solidàries, qualsevol ciutadà pot deixar el menjar elaborat que li ha sobrat, així com productes que no necessita o amb una data de caducitat pròxima perquè una altra persona amb dificultats econòmiques el puga aprofitar.

No obstant això, la nevera de València es diferencia de la resta, ja que per a evitar problemes, van decidir adaptar la nevera solidària a una màquina de 'vending'. D'aquesta manera, és el mateix centre qui controla que el menjar que es diposite estiga en bones condicions, que no s'haja trencat la cadena de fred i que reuneix el control higiènic-sanitari pertinent.

En aquesta nevera solidària, cada dia, es dipositen els aliments que han sobrat de la línia d'autoservei, de la qual disposa el menjador d'aquesta residència, i fins allí, es desplacen tant estudiants amb dificultats econòmiques, veïns de la zona o treballadors, que tenen l'oportunitat d'estalviar amb aquest servei.

La Nevera Solidària

Aquest projecte de lluita contra el balafiament d'aliments va sorgir en 2015, en el municipi basc de Galdakao (Bizkaia), de la mà de Alvaro Saiz, president i fundador de l'Associació Humanitària de Voluntaris de Galdakao (GBGE). Des de llavors, aquesta iniciativa s'ha anat traslladant a diferents parts d'Espanya.

I és que, aproximadament, 40% dels aliments que es produeixen mundialment, ni tan sols arriben a comercialitzar-se bé pel seu aspecte o bé per la proximitat de la seua data de consum preferent. Amb la Nevera Solidària s'aconsegueix que els aliments puguen ser aprofitats per aquelles persones que ho necessiten.

Destacats