La Missa d'Infants tindrà un accés restringit per a 750 persones

Guardar

fotonoticia_20210503160810_1920
fotonoticia_20210503160810_1920

La tradicional Missa d'Infants amb motiu de la festivitat de la Mare Déu dels Desemparats, que se celebrarà diumenge que ve 9 de maig en la plaça de la Verge de València, es convertirà en el primer acte multitudinari de l'últim any a la ciutat. Per a això, i amb l'objectiu de garantir la seguretat, la celebració comptarà amb accés restringit, anells perimetrats i distància entre cadires, entre altres mesures de seguretat. A l'esdeveniment només es podrà accedir amb invitació i es preveu l'assistència d'unes 750 persones.

Són algunes de les mesures que s'han concretat aquest dilluns en la reunió entre el regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aaron Cano, el vicerector de la Basílica de la Mare de Déu, Álvaro Almenar, i representants de la Policia Local de València i la Policia Nacional.

El perímetre de l'acte es distanciarà aquest any de la plaça de la Verge per a evitar aglomeracions i es desplegarà una "important" presència policial durant tot el cap de setmana, que comptarà amb un Lloc de Comandament Avançat en la plaça de l'Arquebisbat.

Sobre aquest tema, la Regidoria de Protecció Ciutadana i l'Arquebisbat han insistit en la importància de no assistir a la Missa d'Infants si no es disposa d'acreditació, una cosa "fonamental" perquè l'esdeveniment "discórrega amb seguretat i la normalitat que tots desitgem", segons ha assenyalat l'edil de Protecció Ciutadana.

Aaron Cano ha valorat que es tracta del primer gran esdeveniment en l'últim any, per la qual cosa ha instat a "demostrar que som capaços de realitzar-lo amb èxit per a recuperar una mica la normalitat que necessitem".

L'acte, que tradicionalment congregava en la plaça de la Verge a unes 20.000 persones, comptarà en aquesta ocasió amb l'assistència d'unes 750 persones, que accediran al recinte amb una invitació. No obstant això, la Missa d'Infants podrà ser seguida a través de la televisió.

Per part seua, des de l'Arquebisbat de València, en el marc del cap de setmana de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats, han convidat a totes les persones a complir les mesures de seguretat. El programa d'actes arrancarà el divendres 7 de maig a les 17.00 hores amb les Vespres de la Mare de Déu e en la basílica, amb un aforament restringit al 50 per cent. Un dia després, el dissabte 8 de maig, tindran lloc les celebracions segons el programa establit. A les 19.15 hores es desallotjarà el temple de la Basílica i a les 20.00 hores serà la Salve Solemníssima, amb accés restringit.

Ja el diumenge 9 de maig, a les 08.00 hores serà la Missa d'Infants, amb accés restringit i a la qual no es podrà accedir sense acreditació. Per això, des de l'Arquebisbat han recomanat no acudir a la plaça de la Verge i adjacents si no es disposa d'invitació i han demanat "unir la devoció amb la responsabilitat i la prudència".

Després de la Missa d'Infants no hi hauran més misses en la Basílica per a permetre als fidels visitar la mateixa i, amb això, evitar al màxim el col·lapse de l'entrada. Encara que en el programa oficial es reflecteix que se celebraran algunes misses, finalment, per temes de seguretat i per a permetre la fluïdesa més gran de visites de fidels, no es duran a terme. Així, la basílica romandrà tancada fins al final de la Missa d'Infants.

Per part seua, la Catedral també romandrà tancada fins a les 11.00 hores aproximadament i, a les 12.00 hores, serà la missa pontifical, amb un aforament al 50%.

El diumenge a la vesprada, la imatge de la Mare de Déu e eixirà en el Mare-mòbil sense cap avís del seu recorregut ni horari i amb l'única intenció d'"acostar la Mare de Déu als seus fills", tal com ja ho està fent en aquests dies pels pobles pròxims a València.

Destacats