La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, visita el VLC Startup Market

Guardar

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, juntament amb la vicealcaldessa Sandra Gómez i la regidora Pilar Bernabé en la VLC Startup Market
La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, juntament amb la vicealcaldessa Sandra Gómez i la regidora Pilar Bernabé en la VLC Startup Market

La Plaça de l'Ajuntament ha acollit aquest cap de setmana la tercera edició del VLC Startup Market, un esdeveniment impulsat pel consistori, a través de València Activa i VIT Emprén, on el talent valencià, la innovació, la tecnologia, l'emprenedoria i la visibilització de la dona en les disciplines STEM han sigut protagonistes.

En la jornada de tancament aquest esdeveniment ha rebut la visita de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, que ha estat acompanyada per la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha aprofitat la seua visita per a conéixer l'ecosistema d'innovació i emprenedoria local i ha assegurat que "amb el VLC Startup Market han succeït dues coses imprescindibles: s'ha visibilitzat el talent investigador i innovador, visibilitzant especialment a les dones que investiguen i innoven i, a més, ha succeït alguna cosa que també és fonamental, amb aquest esdeveniment aquest cap de setmana en la plaça s'ha produït una connexió entre la ciència i la tecnologia i la societat".

D'altra banda, la ministra ha destacat que "és atraure a les xiquetes a les vocacions científiques i tecnològiques. Hui a Espanya només el 13% de les estudiants es decanta per estudiar una de les carreres STEM, on resideixen també les ocupacions de qualitat del futur".

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha assegurat que "amb el VLC Startup Market hem omplit aquesta plaça de famílies que volen conéixer el talent i l'emprenedoria que hi ha en aquesta ciutat, i això demostra les ganes que tenim de ser visibles a nivell internacional. Podem afirmar que València ja és una ciutat tech i esdeveniments com aquest així ho demostren."

Per part seua, la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que "amb el VLC Startup Market hem tret la tecnologia de les startups valencianes a la Plaça de l'Ajuntament. Això és una immersió total en tecnologia i en ciència per a tota la família. Hui en aquesta plaça el talent valencià brilla més que mai."

"Vull agrair a tot l'ecosistema, a més de 50 startups, a Co-Crea-T'i tots col·laboradors i agents per fer això possible. Aquesta plaça ha sigut testimoni de les capacitats que tenim a València per a emprendre. Cada dia més aquesta ciutat és referent en tecnologia i innovació", ha conclòs.

Durant les dues jornades en les quals s'ha celebrat l'esdeveniment, milers de valencians i valencianes s'han acostat a la Plaça de l'Ajuntament per a prendre el pols de l'ecosistema emprenedor i innovador de la ciutat i conéixer alguns dels projectes més capdavanters desenvolupats per equips locals.

Enguany s'ha implementat un punt d'informació interactiu, desenvolupat per l'equip de Quasar Dynamics, exemple del talent i referent en el camp de la innovació tecnològica valenciana, per a conéixer a través de la realitat immersiva tots els detalls del VLC Startup Market.

​A més, una altra de les novetats d'aquesta edició ha sigut l'àrea de visibilització de #Donestem, un monument amb el qual s'ha posat en valor la trajectòria de dones referents en disciplines STEM i amb el qual es pretén conscienciar sobre la necessitat d'implementar polítiques per a atallar les bretxes digitals i de gènere.

Així mateix, en aquesta edició els i les més xicotetes han participat en tallers infantils que els han connectat amb la innovació. "Esdeveniments com aquest també són importants perquè amb ells podem despertar també l'interés per la tecnologia i la ciència entre els xiquets i les xiquetes perquè ells són el futur, per això també hi ha hagut espais per a l'oci per als més xicotets, amb tallers, experiments i concursos per a fomentar la iniciativa emprenedora i fomentar l'interés per les disciplines STEM des de la infància", ha matisat la regidora d'emprenedoria i innovació econòmica, Pilar Bernabé.

Sens dubte, el Tech Corner ha sigut l'epicentre del VLC Startup Market, un espai que ha reunit una quinzena de projectes capdavanters desenvolupats per equips locals relacionats amb la digitalització, la tecnologia 5G o la robòtica. "Aquest espai ha sigut fonamental perquè la ciutadania s'aproxime sense barreres a la tecnologia i puga entendre la innovació d'una manera pròxima", ha matisat la regidora.

Igual protagonisme han tingut les 50 startups de la ciutat que han participat en l'àrea market, on han donat a conéixer els seus productes i serveis amb un estand propi situat en una àrea expositiva. "Es tracta d'una acció de visibilització clau per als projectes locals, que s'han pogut presentar en un dels espais més concorreguts de la ciutat, fent gala del talent de la ciutat", ha explicat la regidora Bernabé.

Per primera vegada, Co-Crea-Te, l'espai d'emprenedoria social basada en processos de cocreació impulsat per València Activa, ha tingut una àrea expositiva independent, en la qual 10 projectes incubats en aquest espai han exposat els seus productes i serveis.

Un altre any més en la zona destinada a l'ecosistema, han participat agents de l'ecosistema emprenedor i d'innovació valencià, que han interactuat amb la ciutadania i les startups, donant a conéixer amb pitches i tallers les activitats que desenvolupen per a fer de València una ciutat de referència en matèria d'innovació i tecnologia.

També els i les visitants han pogut gaudir dels últims videojocs i equips de la mà d'Encom Games i Dreamhack Spain en l'àrea gaming i divertir-se amb en la Fortnite Danse.

Destacats