La Mare de Déu estarà present per primera vegada en la Missa d'Infants i lluirà un mantell històric de 1954

Guardar

virgen-desamparados
virgen-desamparados

La imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats estarà aquest diumenge, per primera vegada en la història, en la celebració de la Missa d'Infants en la Plaça de la Verge de València, on lluirà el 'mantell de l'Any Marià Universal' de 1954, un dels mantells de la Patrona considerat "històric" pel seu valor i significat.

La presència de la imatge de la Verge en la Missa d'Infants que se celebrarà demà a València és un fet històric, ja que en la festa habitual en honor a la Verge dels Desemparats la imatge pelegrina mai està perquè "es troba reservada esperant el moment del multitudinari trasllat, que enguany no se celebrarà en compliment de les mesures enfront de la pandèmia", ha detallat l'Arquebisbat en un comunicat.

D'aquesta manera, "en situar la imatge de la Mare de Déu presidint la Missa d'Infants, en l'altar instal·lat en la Plaça de la Verge, volem facilitar als fidels que puguen veure-la des de les seues llars, en directe, a través de la Ocho TV, ja que l'aforament en la plaça està limitat a 750 persones, seguint les restriccions marcades per les autoritats, i només tenen accés al recinte les persones amb acreditació oficial", han assenyalat.

MANTELL EN TISSÚ DE PLATA FINA SOBRE SEDA NATURAL

La imatge pelegrina lluirà el denominat 'mantell de l'Any Marià Universal', una gran obra d'artesania pel teixit amb el qual està fet, tissú de plata fina sobre seda natural de color blau celeste, com pel ric brodat en or fi.

Aquest mantell, que està exposat durant tot l'any en el Museu Marià Verge dels Desemparats (MUMA), va ser regalat per València a la Mare de Déu en 1954, en el marc de l'Any Marià convocat pel Papa Pius XII amb motiu del centenari de la proclamació del Dogma de la Immaculada Concepció.

Va ser confeccionat per la Casa Nieto de A. Plana Torres "què va proporcionar el teixit de tissú de plata sobre el qual es van traslladar tots els seus rics brodats en realç" i va vestir la imatge original de la Verge dels Desemparats en el seu altar i la processional. En 2015 va ser restaurat pel departament de Conservació i Restauració de tèxtils de la Subdirecció General de Conservació, Restauració i Investigació IVC+R de CulturArts Generalitat.

El mantell mesura tres metres d'extrem a extrem, la seua caiguda davantera és d'1,47 metres i de 2 metres en la cua. Té un teixit realitzat en tissú de plata fina sobre seda natural en tons beix i blau celeste amb làmines i fils metàl·lics platejats.

La decoració principal està realitzada amb brodats en realç amb metalls, principalment daurats, i fils entorxats de cauntet. També té làmines de lluentons, pedreria i diversos tipus de perles. Tot el brodat representa un dibuix d'estil italià renaixentista de l'artista Hernández Dotze.

RESAR PER LA FI DE LA PANDÈMIA

D'altra banda, la Real Basílica de La nostra Senyora dels Desemparats de València, amb motiu de la festivitat de la patrona de València aquest cap de setmana, ha convidat a tots els fidels i devots a decorar els seus balcons amb la imatge de la Verge, resar per la fi de la pandèmia en família aquest diumenge, ser solidaris i col·laborar amb l'obra social que realitza el temple o enviar centres de flors durant tot el mes de maig, dedicat a la Mare de Déu.

Tots els fidels que ho desitgen "poden participar en la celebració de la festa de la Verge dels Desemparats des de les seues cases, aquest cap de setmana, col·locant als seus balcons o finestres que donen al carrer tapissos amb la imatge de la Mare de Déu, en aquesta advocació de La nostra Senyora dels Desemparats o en tantes altres advocacions marianes", han indicat des de la Basílica.

L'Arquebisbat ha animat a tots a resar el rosari en algun moment del 9 de maig, demanar a la Verge per la recuperació dels malalts de la COVID-19 i el final de la pandèmia i que els xiquets i joves dibuixen i pinten una estampa de la Verge per a col·locar-la en algun lloc visible de casa. De la mateixa manera, tot aquell que ho desitge pot enviar centres de flors a la Basílica, no sols per al dia de la Verge sinó durant tot el mes de maig.

Igualment, la Basílica ha instat a totes les parròquies i temples de l'Arxidiòcesi "a fer referència explícita a la Verge dels Desemparats en la missa del VI Diumenge de Pasqua i realitzar un volteig general de campanes, a les 12 hores, quan l'Església resa el Regina Coeli, com a signe de goig i alegria en el dia de festa popular de la nostra Patrona".

Destacats