La Malva-rosa tindrà una nova plaça amb espais verds

Guardar

1118 Visita Malva-rosa 01
1118 Visita Malva-rosa 01

"El solar de Músic Antoni Eiximeno, a la Malva-rosa, es convertirà en una plaça, amb una intervenció urbanística que s'emmarcarà en el projecte municipal València, ciutat de places". La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ho ha explicat als representants de l'Associació AAVV Amics i Amigues de la Malva-rosa, amb els quals aquesta setmana ha visitat aquest espai, a més de comprovar l'evolució de les obres de reurbanització de l'entorn de la Plaça Músic Moreno Gans, al mateix barri.

Sandra Gómez ha destacat que amb les obres de Músic Moreno Gans "l'Ajuntament completa la conversió en zona de vianants de l'entorn de la plaça com demanaven els veïns i veïnes, evitant que els cotxes passen pel centre com a travessa". Les obres consisteixen en la substitució de l'asfalt per rajola per a ampliar la plataforma per als vianants, deixant accés als dos garatges existents. "Una actuació que s'emmarca en el projecte València Ciutat de Places i que té com a objectiu la creació d'espais comuns i de trobada en tots els barris de la ciutat".

PLAÇA MÚSIC ANTONI EIXIMENO

Pel que fa a la plaça Músic Antoni Eiximeno del barri, Sandra Gómez ha explicat que "Urbanisme treballa perquè el projecte València Ciutat de Places arribe també a aquest espai, convertint un solar degradat en una vertadera plaça per als vianants, un nou espai vital per als seus veïns i veïnes".

La vicealcaldessa, junt amb els tècnics, han recollit els diversos punts de vista, reivindicacions, necessitats i idees dels veïns i veïnes per a la configuració d'aquesta nova plaça en la Malva-rosa. I ha destacat que "la nova plaça Músic Antoni Eiximeno serà un projecte de barri, un projecte inclusiu en el qual totes i tots els veïns volem que participen i que ens ajuden a configurar", ja que "després de moltes dècades de degradació en aquesta plaça, ha arribat el moment de transformar-la, de generar un nou espai de convivència per als seus veïns i veïnes, un nou punt de trobada on puguen confluir nombroses activitats que atraguen a tot el barri". Per a això s'han iniciat els treballs necessaris per a l'expropiació dels terrenys privats, així com per a la redacció del projecte.

"Des d'Urbanisme volem recórrer aquest camí al costat de l'Associació AAVV Amics i Amigues de la Malva-rosa, perquè al més prompte possible puguem millorar la qualitat urbana del barri i fer realitat aquest nou espai en el qual compartir, jugar, relacionar-se, una nova plaça per a omplir-la de vitalitat", ha conclòs Sandra Gómez.

Arxivat a:

Destacats