La Junta de Govern Local aprova el nou Reglament de Transparència

Guardar

Plaza_Ayuntamiento_iStock.com/RomanBabakin
Plaza_Ayuntamiento_iStock.com/RomanBabakin

La Junta de Govern Local ha aprovat hui el nou Reglament de Govern Obert: Transparència, a través del qual es pretén que la ciutadania tinga un «major i millor accés» a les dades generades dins de la institució, perquè puguen sotmetre a escrutini l'acció de l'administració.

Després de ser aprovat per la Junta de Govern Local, durant els deu pròxims dies la ciutadania, els diferents agents de la societat civil i els partits polítics poden presentar les seues al·legacions i suggeriments, abans de sotmetre a votació el nou reglament de transparència en el pròxim Ple municipal. Així mateix, l'Ajuntament disposa d'una cadència de dos anys per a adaptar els seus servicis al document.

«Comencem una nova etapa en aquesta ciutat: la d'un Govern Obert real», ha expressat la regidora de Participació Ciutadana i Govern Obert, Neus Fàbregas, qui ha afegit que amb aquest reglament «s'aconseguirà un Ajuntament més eficient i eficaç en els procediments interns, junt amb l'ampliació del dret a la informació que posseeix la ciutadania». Segons la regidora, el Reglament de Transparència permetrà «un major accés per part de la ciutadania a la informació que genera la corporació». L'objectiu del document és que es puga sotmetre a escrutini l'acció dels responsables públics, així com que es conega la presa de decisions, l'ús de fons públics i els criteris d'actuació de les institucions públiques.

«El nou reglament suposa un avanç en les obligacions de publicitat activa per part de l'Ajuntament, en augmentar i concretar considerablement la informació, els terminis i la seua manera de publicació», ha explicat Neus Fábregas. «No hi ha millor antídot contra la corrupció que la transparència, i aquest reglament suposa un avanç en l'obertura de la institució», ha afegit. Una altra de les novetats respecte a la reglamentació anterior és la incorporació dels criteris interpretatius del Consell de Transparència estatal i el Consell de Transparència de la Comunitat Valenciana, en matèria de dret d'accés a la informació. També s'ha avançat en la concreció del procediment sancionador en matèria de transparència. A més, s'ha generat un protocol de traspàs de poders en cada canvi de mandat.

Arxivat a:

Destacats