La Junta de Govern impulsa una línia d'ajudes per a combatre l'absentisme escolar en el Marítim

Este divendres s’ha aprovat també renovar i reforçar el servici del Centre nocturn de baixa exigència per a persones sense llar

Guardar

1209-gomez-centre-nocturn-carrer-alta
1209-sandra-gomez-rp-junta-de-gobierno
1209-sandra-gomez-rp-junta-de-gobierno

L'Ajuntament reforçarà les accions d'acompanyament i prevenció del fenomen de l'absentisme i el fracàs escolar en la ciutat, per a la qual cosa ja es disposa d'una partida en els Pressupostos municipals de 2017. De manera prèvia, la Junta de Govern Local ha aprovat este divendres una sèrie de subvencions a entitats que treballen en este camp en el Districte Marítim, que és el que presenta unes taxes més elevades en la ciutat.

Així ho ha anunciat este divendres la portaveu del Govern municipal Sandra Gómez al terme de la reunió de la Junta de Govern Local. Es tracta d'un projecte global impulsat des de la Regidoria d'Educació, que dirigix María Oliver, dirigit a analitzar, previndre i actuar contra el fenomen del fracàs i l'absentisme escolar. En la sessió de la Junta d’este divendres s'ha aprovat una subvenció a l'associació El Arca de Noé, entitat que treballa en el barri de Natzaret, per un import de 18.000 euros. Al llarg de les pròximes setmanes, s'aprovaran altres ajudes, també en el Marítim, amb el mateix objectiu: amb l'Escola de Treballadors Socials de la Malva-rosa, i amb l'associació Brufol, en el Cabanyal.

Este districte patix les taxes d'absentisme i fracàs escolar més elevades respecte a la resta de la ciutat de València, segons ha explicat Gómez. Les tres han concertat el seu projecte específic amb la Regidoria d'Educació que, ha afegit la regidora, “va més enllà del tractament específic de l'absentisme escolar, ja que també treballa l'acompanyament de l'alumnat, tant en l'entorn escolar com en la pròpia llar”.

“De fet”, ha continuat Gómez, “està acció serà reforçada en el pròxim exercici 2017 amb un projecte més ampli i concret que es desenvoluparà i que ja està previst en els Pressupostos municipals per a l'any que ve”.

Centre de Baixa Exigència per a Persones sense Llar

La Junta de Govern ha aprovat també este divendres renovar i reforçar el conveni amb l'Associació Natania, entitat que gestiona el Centre Nocturn de Baixa Exigència per a Persones sense Llar que va posar en marxa el Govern local en el carrer Alt l'any passat, per mitjà d'una aportació econòmica de 42.000 euros. Després de l'avaluació efectuada des dels Servicis Socials Municipals, i vistos els bons resultats de l'acció, no sols del servici de pernoctació, sinó també del treball acompanyament i intervenció social efectuat, s'ha decidit cedir l'ús del local i atorgar una subvenció de 188.000 euros perquè l'Associació Natania gestione el local durant un any i puga continuar amb l'atenció a eixe perfil específic de persones sense llar.

Els valencians no pagaran més IBI

També ha sigut aprovada en la reunió de la Junta la modificació de l'Ordenança reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) que garantix la congelació de l'impost a la nostra ciutat. Com és conegut i ha recordat la regidora Gómez, esta mateixa setmana l'equip de govern ha anunciat la seua decisió de rebaixar els tipus de gravamen de l'impost “perquè cap contribuent patisca l'increment en el valor cadastral que ha dictaminat el govern central per a les propietats immobiliàries de València”.

“La decisió del Govern i del ministre Montoro suposa una pujada indirecta de l'IBI als ciutadans i ciutadanes”, ha assenyalat Gómez, “i per això, l'Ajuntament de València fa un esforç, a través del reajustament de l'ordenança fiscal, per a compensar la dita pujada i mantindre el compromís de congelació de l'IBI, especialment en uns temps encara delicats per a la reactivació de l'economia”.

Finalment, la Junta ha aprovat este divendres el text del conveni que es firmarà amb la Diputació de València, un “acord molt interessant des del punt de vista del desenvolupament d'aplicacions informàtiques”, ha explicat la portaveu Sandra Gómez, “que permet l'ús compartit d'estes aplicacions amb l'objectiu de buscar economies més eficients, d'escala, i millorar la gestió dels recursos”.

Destacats