La JQCV publica els resultats de les proves del Certificat de Coneixements Orals i del Grau Elemental

Guardar

matriculación para las pruebas de valenciano
matriculación para las pruebas de valenciano

La Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià ha fet públics els resultats de les proves del Certificat de Coneixements Orals i del Certificat de Grau Elemental que van tindre lloc el passat 28 de maig i 6 de juny, respectivament, a 24 localitats valencianes.

Els resultats es poden consultar al següent enllaç de l'espai web de la Junta Qualificadora:

http://www.ceice.gva.es/va/web/jqcv/resultados

Quant al Certificat de Coneixements Orals, la persona que opte a aquest certificat ha de demostrar que és capaç de comprendre frases i expressions utilitzades habitualment i relacionades amb temes d'importància immediata, a més de comunicar-se en situacions senzilles que exigisquen un intercanvi simple i directe d'informació sobre temes habituals. També ha de poder descriure, de manera senzilla, aspectes de la seua experiència o amb necessitats immediates.

En aquest nivell, el 72% de les 998 persones que es van presentar a les proves han arribat a aquest objectiu i han obtingut la qualificació d'aptes. La distribució territorial dels resultats situa el percentatge d'aspirants aprovats en un 57% a les comarques d'Alacant, un 79% a les de Castelló i un 80% a les de València.

Pel que fa al Certificat de Grau Elemental, el percentatge de persones aprovades se situa en un 53% d'un total de 2.375 aspirants. Territorialment, a les comarques d'Alacant han sigut considerades aptes un 47% de les persones presentades, un percentatge que arriba al 58% a les comarques de Castelló i al 56% a les de València.

Segon període de les proves al novembre

Les persones que no hagen sigut considerades aptes en el primer període de les proves, disposen d'una nova oportunitat. En el cas del Certificat de Coneixements Orals, la segona convocatòria de les proves se celebrarà el dia 5 de novembre, mentre que en el cas del Certificat de Grau Elemental se celebraran una setmana després, el 12 de novembre.

Destacats