La iniciativa ReciPlàstic organitza un taller infantil de reciclatge

Guardar

ReciPlàstic
ReciPlàstic

Un grup d'estudiants de primària del Col·legi Sant Marcel·lí de València ha participat en un taller infantil de reciclatge de plàstic i economia circular organitzat per la iniciativa ReciPlàstic, amb la finalitat de donar a conéixer el projecte pilot que es desenvoluparà durant els pròxims mesos al barri, que pretén «ampliar els seus coneixements sobre bones pràctiques de reciclatge per a millorar el medi ambient».

Aquesta visita al centre educatiu escolar, situat al barri de Sant Marcel·lí, és una de les accions contemplades per a donar a conéixer el projecte i per a fomentar la participació ciutadana del pilot que des de maig fins a juliol es desenvoluparà al barri.

El taller infantil, que es va celebrar ahir, ha despertat «gran interés» entre l'alumnat de primer de primària, que es va mostrar molt interessats a aclarir quins productes sí que es poden depositar en el contenidor groc i quins no, així com a conéixer com es pot donar una segona vida a aqueixos productes reciclats i què es pot fer amb ells, com per exemple, motxilles o roba elaborades de plàstic reciclat.

Tal com ha comentat el regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Berto Jaramillo, «totes les persones que ho desitgen podran participar a partir de l'1 de maig reciclant els seus envasos lleugers en qualsevol dels 25 contenidors grocs situats en el barri, obtenint ecopunts i tenint la possibilitat de canviar-los posteriorment per diversos premis».

Per a això, les persones interessades només han de registrar-se gratuïtament a través del web www.supermarcelina.com que estarà oberta a partir del 17 d'abril, en qualsevol dels llocs informatius a peu de carrer distribuïts pel barri o a l'Associació de Veïns de Sant Marcel·lí, la programació de la qual estarà al web o presencialment a l'Associació de Veïns de Sant Marcel·lí tots els dimecres des del 8 de maig fins a l'11 de setembre de 17.00 a 19.00 hores.

PROJECTE PLASTICIRCLE

València junt amb Utrecht (Holanda) i Alba Iulia (Romania) és una de les tres ciutats europees seleccionades per a desenvolupar el pilot. Els socis espanyols del consorci són el coordinador ITENE (Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística), Las Naves, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). El consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d'Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.
Destacats