La III edició del #Climathon porta les idees més innovadores en la lluita contra el canvi climàtic

Guardar

las-naves
las-naves

Cadascuna de les ciutats que participen el pròxim divendres 27 d’octubre en el #Climathon -quasi 250 arreu de tot el món- establirà el seu propi desafiament climàtic local, amb temàtiques que van des de la qualitat de l’aire o la gestió de l’aigua o els residus, fins els fenòmens meteorològics extrems o l’ús de dades procedents dels satèl·lits de les ciutats.

En el cas de València, en Las Naves es treballarà la identificació d’un model de negoci innovador per a la producció local descentralitzada d’energia renovable, el qual siga apropiat a escala de districte per aconseguir democràcia energètica i maximitzar eixa producció d’energia renovable a nivell de la ciutat.

El #Climathon tindrà una duració de 24 hores continuades, i els i les participants exposaran i intercanviaran les seues idees amb l’objectiu que estes puguen convertir-se en solucions tangibles. Entre les persones participants trobarem perfils diversos: estudiants, empreses, emprenedors i emprenedores i professionals. La jornada comptarà a més amb unes píndoles d’innovació presentades per part de l’IVACE, Som Energia i l’IIE de la UPV.

Las Naves premiarà la idea guanyadora amb 1.000 euros. Esta es presentarà en el Congrés Nacional de Medi Ambient (CONAMA) i, a més, es facilitarà mentorització per a que puga portar-se l’equip guanyador a l’espai col·laboratiu de Col·lab -ubicat a Las Naves- i al programa d’acceleració de Climate KIC.

En l’edició de l’any passat, #Climathon va créixer de 19 a 59 ciutats de tot el món i enguany ha arribat ja a les 247. Així mateix, en l'edició de 2016, 1.500 persones es van sumar a este moviment global per a cercar solucions contra el canvi climàtic de forma col·laborativa. Van generar més de 2.330 idees.

Arxivat a:

Destacats