La Geperudeta recorre en el seu "maremòbil" localitats pròximes a València

Guardar

maremovil
maremovil

La imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats ha iniciat aquest dilluns un recorregut de cinc dies per poblacions de l'àrea metropolitana de València en una iniciativa que pretén acostar la imatge de la patrona als seus fidels en aquest temps de dificultat, igual que el mes de març passat pels carrers de València capital.

El recorregut, sense parades i sense anunciar l'itinerari, se celebra fins a aquest divendres, 7 de maig, en els dies previs a la festa de la Mare de Déu, el pròxim cap de setmana del 8 i 9, detalla l'Arquebisbat.

Al llarg d'aquest matí, el "maremòbil" ha recorregut La Punta, Pinedo, El Saler, El Palmar, El Perellonet i El Perelló, Sueca, Fortaleny, Riola, Benicull, Polinyà del Xúquer, Corbera, Llaurí i Sollana. A la vesprada continua el seu trajecte en altres poblacions.

La imatge pelegrina, que llueix un mantell de seda natural verd clar, amb tons blancs i daurats, donat per una Fallera Major de València Besamans de 2012, ha sigut rebuda amb sorpresa i devoció per nombrosos veïns d'aquestes localitats i pedanies.

Aquests fidels han agraït la seua presència llançant-li besos i aplaudiments, en molts trajectes amb paraigua a causa de la pluja i apuntant-se als seus balcons, eixint de les seues cases, del bar, de la farmàcia o del supermercat on es trobaven.

El "maremòbil" ha passat per davant d'esglésies i parròquies, d'ajuntaments i centres de salut, ha travessat carrers estrets pel centre històric de les poblacions i vies rurals entre camps i tarongers, a més de per davant de la parròquia Niño Jesús del Huerto del Palmar.

Al llarg del seu periple, en un dels carrers estrets a Riola, de doble sentit, s'ha creuat amb un tractor que es disposava a emprendre la seua jornada laboral. També ha sorprés un grup de ciclistes en la mateixa carretera.

Com ja va fer al març pels carrers de València, el vehicle està realitzant el seu recorregut amb música, en aquesta ocasió variada i vinculada a la Geperudeta, que sona pels altaveus.

Destacats