La Generalitat ja ha concedit 67.000 euros en ajudes per a bicicletes i patinets

De les quasi 1.800 sol·licituds presentades, ja s’han repartit 600 ajudes

Guardar

Bicinousar03
Bicinousar03

Segons les dades facilitades en exclusiva a aquest periòdic, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha realitzat un balanç de totes les sol·licituds que ha rebut des que el passat 22 de juny s'obrira el termini per a demanar ajudes per una mobilitat sostenible. La Generalitat va posar en marxa l'Oficina de la Bicicleta durant el confinament i una de les seues primeres labors va ser obrir aquestes sol·licituds i ara, un mes després, s'estudien les dades.

Des que s'obrira el procés per a sol·licitar les ajudes per a comprar bicicletes, normals o electrificades, i patinets elèctrics, la Conselleria de Mobilitat ha fet un balanç de la demanda rebuda. De moment, s'han confirmat 1.744 sol·licituds, de les quals s'han repartit 350 ajudes per valor de 42.000 euros. A més, s'ha proposat la concessió de 250 ajudes més, per un import de 25.000 euros.

Els comerços adherits a la campanya sumen ja 306 en tota la Comunitat, encara que fins i tot són a temps d'adherir-se al llistat de comerços i botigues subvencionats per la Generalitat. Igualment, fins i tot no és tard per a beneficiar-se d'aquestes ajudes, la inscripció de les quals continuarà oberta fins al 10 de novembre.

Arcadi España, Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha volgut destacar el paper de la Generalitat en la seua obstinació per promoure una mobilitat sostenible: "Vull assenyalar el suport de la Generalitat als mitjans de mobilitat sostenible: bicicletes i vehicles elèctrics de mobilitat personal com un dels objectius clau de la nova estratègia de mobilitat que estem plantejant". A més d'aquestes ajudes, la Generalitat porta secundant fermament per la mobilitat sostenible amb altres projectes com la construcció de l'Anell Verd Metropolità, o a les consecutives reformes del carril bici.

Oficina de la Bicicleta

Durant la crisi sanitària, es va fer visible la necessitat de construir ciutats menys contaminants en les quals es potenciara l'ús de mitjans de transport més sostenibles. D'aquesta manera, la Generalitat va decidir posar en marxa el Pla de Foment d'Ús de la Bicicleta per a impulsar aqueix nou model de ciutat "més ecològica i sostenible". Per a dur-ho a terme, una de les primeres iniciatives que van realitzar va ser la creació de l'Oficina de la Bicicleta, que compta amb un òrgan de participació permanent que, sota el nom Consell Valencià de la Bicicleta, integra als diferents agents per a treballar en el foment de la sostenibilitat.

Arcadi ha volgut assenyalar que "per això hem posat en marxa l'Oficina de la Bicicleta i, com a primera mesura, estem incentivant la compra de bicicletes i patinets, tant convencionals com elèctrics, amb una ajuda directa per a la seua adquisició. Això va acompanyat de la potenciació dels itineraris ciclistes i per als vianants que ja teníem en marxa i nous projectes que anirem incloent", ha conclòs.

Com sol·licitar ajudes per a bicicletes, patinets elèctrics i bicicletes electrificades

Aquests són les dades que necessites saber abans de sol·licitar una ajuda per al foment de la mobilitat sostenible:
  • Estic a temps de sol·licitar les ajudes? Sí, des del 22 de juny fins al 10 de novembre.
  • Qui pot sol·licitar l'ajuda? La podran sol·licitar les persones residents a la Comunitat Valenciana, i només una per persona física.
  • Com es realitzen els tràmits? Les persones compradores no necessiten realitzar cap tràmit amb l'Administració, ja que això és tasca del comerç adherit.
  • Com se sol·licitarà l'ajuda? La persona que desitge adquirir un vehicle o un kit d'electrificació haurà d'acudir a un comerç o botiga adherit a la convocatòria. El comerç o botiga presentarà la sol·licitud d'ajuda en nom de la persona interessada, i una vegada concedida, formalitzarà la venda i procedirà a descomptar el seu import del preu de venda. Posteriorment, l'establiment adherit sol·licitarà el pagament de l'ajuda a través del tràmit telemàtic habilitat.
https://valenciaextra.com/wp-content/uploads/2020/07/200716_TablaComerciosAdheridos_VALENCIA.pdf
Destacats