La Generalitat instal·la pantalles de gran format en les estacions de Colón i Àngel Guimerà per a difondre mesures d'interés sobre la COVID-19

Es projecten vídeos amb recomanacions i obligacions per a viatjar en Metrovalencia, campanyes institucionals i consells de sanitat

Guardar

Pantallas_metro
Pantallas_metro

La Generalitat ha instal·lat en les estacions de Colón i Àngel Guimerà de Metrovalencia dues pantalles de gran format, en les quals es difonen mesures i recomanacions d'interés per a les persones usuàries del servei de transport públic, relacionades amb la COVID-19.

D'aquesta forma, s'emeten vídeos amb les indicacions en vigor per a desplaçar-se al llarg de la xarxa de Metrovalencia, campanyes institucionals i consells de sanitat, amb l'objectiu que viatjar en el metro siga una pràctica el més segura possible per als passatgers i passatgeres que opten per aquest mitjà de transport públic.

Les pantalles -de 2,8 metres de llarg i 1,5 metres d'alt la d'Àngel Guimerà i de 2,4 metres de llarg i 1,3 metres de llarg la de Colón- són de tecnologia led de gran lluminositat. Les estacions han sigut triades perquè són dues de les tres amb major quantitat de moviments i les dues primeres en el nombre de transbords, per la qual cosa la difusió dels missatges arribaran a una elevada audiència de viatgers i viatgeres.

Control d'aforament

Aquests dispositius se sumen a les 24 pantalles que ofereixen informació en temps real sobre l'aforament dels trens en circulació en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia, a través de pantalles situades en els vestíbuls d'accés, i en les quals s'han realitzat alguns canvis en el disseny de la imatge que projecta la informació.

D'aquesta manera, l'usuari o usuària pot observar en les pantalles la línia, la destinació i el temps que resta perquè passe la unitat per l'estació, així com el seu grau d'ocupació amb la normativa vigent durant la pandèmia. Una barra de color verd, groc o roig indica el volum de passatgers que es desplacen en cada tren, per la qual cosa el client pot optar per entrar o no entrar en les instal·lacions.

En tot cas, el dispositiu possibilita establir, en cas de necessitat, una limitació d'accés per part de FGV a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguen superar el nombre de viatgers prèviament fixat al pas de cada estació.

Les 24 pantalles s'han instal·lat en les estacions de Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Alameda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Nou d'Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Ayora i Beniferri.

Ocupació dels trens

Les dades que s'analitzen parteixen d'una estimació prèvia sobre l'aforament de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitació ve determinada per la capacitat d'ocupació dels combois i no de les andanes de les estacions, en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos seguint les indicacions senyalitzades en el sòl, així com guardar distància amb altres persones.

FGV realitza des de fa mesos càlculs regulars de viatgers i viatgeres mitjançant tècniques 'big data', amb vista a establir l'adequació d'aforaments, amb una fiabilitat superior al 80%. A aquests estudis es suma la comptabilització mitjançant les càmares de l'interior de les unitats, amb les quals s'obté una fiabilitat del 97%.

Arxivat a:

Destacats