La Generalitat incorpora auxiliars COVID-19 a les principals estacions i zones de major afluència de la xarxa de Metrovalencia

Un total de 120 agents es destinarà a informar les viatgeres i viatgers sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic enfront de la pandèmia i col·laboraran en el control d'aforament

Guardar

Metro_en_estacion_6
Metro_en_estacion_6

La Generalitat ha començat a incorporar aquest dimecres als seus primers auxiliars COVID-19 a les principals estacions de Metrovalencia i parades de la xarxa tramviària amb major afluència de persones usuàries.

Els i les auxiliars tenen com a missió principal informar les viatgeres i viatgers sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic, a conseqüència de la pandèmia, i col·laborar en el control d'aforament, ajudant a la correcta distribució de clients i clientes en andanes i unitats.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha valorat aquesta vesprada la primera jornada dels i les auxiliars COVID-19 i ha anunciat en Pont d'Assot que "Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) té previst que entre aquesta setmana i la que ve, de manera gradual, s'incorpore la totalitat de la plantilla que suma 120 auxiliars, tant a València com en el TRAM d'Alacant".

Arcadi España ha destacat que "aquesta mesura se suma a les que des de l'inici de la crisi sanitària la Generalitat ha anat adoptant per a garantir un transport amb les majors garanties de seguretat, i seguint en tot moment les indicacions de les autoritats estatals i autonòmiques".

Funcions

El personal auxiliar, que va identificar amb un jupetí taronja, s'ha distribuït inicialment en estacions com Xàtiva, Colón, Àngel Guimerà, Entroncament o Benimaclet i les parades de la zona tramviària que dóna accés als centres universitaris.

FGV ha establit torns de demà, vesprada i cap de setmana per al personal adscrit a aquest servei, però la seua ubicació podrà ser modificada, segons les necessitats que cada moment requerisca la prestació del servei.

Entre les tasques d'aquests 120 auxiliars, contractats per un període inicial de sis mesos, figuren les de vetlar pel compliment, per part de les persones usuàries dels serveis de transport, de les normes sanitàries en vigor, com l'ús obligatori de la mascareta, així com de les recomanacions efectuades per les autoritats sanitàries.

El personal que aquest dimecres se suma al que ja destina FGV a informar en les estacions participarà en les labors de control d'aforament. Per a fer aquest treball es recolzaran en la informació que ofereixen les pantalles, distribuïdes en els vestíbuls de les principals estacions de Metrovalencia, sobre el grau d'ocupació dels trens en circulació.

Els i les auxiliars s'encarregaran també d'informar sobre el servei i recordar normes i recomanacions com la de viatjar en silenci o utilitzar els dispensadors d'hidrogel en els vestíbuls de les estacions i a l'interior de les unitats de metro i tramvia.

Mesures COVID-19

El conseller ha volgut destacar que "la Generalitat ha destinat a la xarxa ferroviària autonòmica uns 10 milions d'euros en 2020 per a fer front a les conseqüències de l'actual crisi sanitària i garantir un servei de transport segur".

"Aquests 10 milions d'euros s'han destinat per part d'FGV a iniciatives com la que hui presentem i principalment al reforç de les labors de neteja i desinfecció d'unitats i instal·lacions i a la compra de material sanitari".

Com a mesura addicional a les de neteja, desinfecció i renovació de l'aire que ja es realitzava, l'empresa pública ha incorporat també la desinfecció per mitjà de nebulització volumètrica amb peròxid d'hidrogen que s'aplica de manera periòdica en trens i tramvies.

Arxivat a:

Destacats