La Generalitat i l'Ajuntament de València reclamen el suport del Govern central per a posar fi al 'bloqueig' de la Línia T2 de Metrovalencia

Guardar

foto_1_reunion_ribo
foto_1_reunion_ribo

La Generalitat i l'Ajuntament de València han acordat sol·licitar una reunió conjunta amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per a reclamar fons al Govern d'Espanya que permeten posar fi al "bloqueig" de la Línia T2 de Metrovalencia.

Així ho ha indicat el President de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb l'alcalde de València, Joan Ribó, en una trobada que ha descrit com a "satisfactoria" i que el seu objectiu ha sigut "plasmar una aliança ferma" entre ambdues institucions per a la defensa dels interessos de la ciutadania.

Puig ha reivindicat la importància que València compte amb el suport del Govern d'Espanya per a dur a terme algunes de les infraestructures clau per a la ciutat, com és la Línia T2. "Hem decidit demanar conjuntament una entrevista al ministre de Foment perquè ens ajude a desbloquejar el projecte de la T2, que és un projecte fet sense planificació, però que ha representat una inversió de 200 milions d'euros que, en aquests moments, no serveix per res".

"En aquesta obra el que ha sigut un enorme despropòsit és la falta de planificació, perquè no s'ha pogut foradar mitja ciutat sense saber com s'anava a finançar", ha indicat el President, per a qui la prioritat ara és donar continuïtat al projecte per a evitar que els diners ja invertits "es vaja a la brossa".

Així mateix, el cap de l'Executiu valencià ha posat en relleu la necessitat que els pròxims Pressupostos de l'Estat contemplen una subvenció al transport públic de València perquè és "intolerable" que aquesta siga l'única ciutat d'aquestes característiques que no compte amb una ajuda d'aquest tipus.

"Sempre se'ns ha dit que no es podia atendre la petició perquè no teníem l'ens de mobilitat metropolitana", ha assegurat el President, que ha recordat que el Govern de la Generalitat ja ha "complit" en crear l'Autoritat Metropolitana, per la qual cosa seria "incomprensible" que no s'atenguera a la ciutat de València.

Destacats