La Generalitat finalitza les obres de repavimentació dels encreuaments de la xarxa tramviària de Metrovalencia

Els treballs van començar el mes d'agost passat i han afectat 28 punts d'encreuament amb la xarxa viària urbana de les Línies 4, 6 i 8

Guardar

Encreuament de tranvias a València
Encreuament de tranvias a València

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha finalitzat les obres de millora de l'estat del paviment de la Línia 4 (Doctor Lluch-Mas del Rosari), 6 (Tossal del Rei-Marítim Serrería) i 8 (Marina Reial-Marítim Serrería) del tramvia a València per valor de 768.000 euros, IVA inclòs.

En conjunt, s'ha millorat la pavimentació de 28 encreuaments tramviaris, dels quals 12 corresponen al tram entre les parades de Florista i Vicent Zaragozà, i altres 16 entre les parades de Tarongers i La Marina en la Línia 4; Alfauir i Tossal del Rei en la Línia 6; i entre Francesc Cubells i Marítim Serradora en la Línia 8.

La xarxa tramviària actual va entrar en servei en 1994 i posteriorment ha viscut diferents ampliacions. Actualment compta amb 20 quilòmetres i 43 parades. El traçat discorre en gran part per la trama urbana de la ciutat de València, per la qual cosa alguns punts d'encreuament acumulen un cert desgast, provocat pel continu pas de vehicles i del propi tramvia.

Aquestes intervencions s'han realitzat sense alterar la circulació habitual dels tramvies, dividides en diferents fases, amb la finalitat de garantir el pas de vehicles en les millors condicions. Les obres han consistit en la supressió del paviment actual, compost per materials diversos com la llamborda, formigó o paviment asfàltic.

En el projecte s'ha previst la renovació de les proteccions del carril, el seu ancoratge a la base de formigó i la reposició dels elements elàstics de protecció enfront de les vibracions del tramvia. Amb aquests treballs es millorarà el pas dels tramvies i es contribuirà a reduir possibles molèsties i sorolls en les zones on s'ha intervingut.

Arxivat a:

Destacats