La Generalitat assumeix tota la gestió de la depuradora de Pinedo

Guardar

fotonoticia_20191008120157_1920
fotonoticia_20191008120157_1920

L'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana han signat un conveni pel qual l'administració autonòmica assumirà la titularitat i la gestió de la depuradora de Pinedo en totes les fases, amb la intenció de millorar la gestió del servei de sanejament.

Per a la cessió de la infraestructura de depuració del sistema de Pinedo i Col·lector Oest, la regidora de Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, i la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, han segellat aquest dimarts l'acord de col·laboració entre la Generalitat i l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI), detalla el consistori en un comunicat.

Amb aquesta decisió, totes dues parts pretenen millorar la gestió del servei de sanejament i aclarir les competències, ja que actualment existia una "superposició" que amb el conveni queden aclarides.

A partir d'ara, totes les fases de la depuradora de Pinedo passen a ser de titularitat i gestió de la Generalitat Valenciana, com a administració responsable de les competències en matèria de sanejament.

Aquesta infraestructura és "fonamental per al correcte funcionament de la xarxa de sanejament de gran part dels municipis de l'àrea metropolitana de València, així com per a garantir el benestar de les persones", ha subratllat la titular de Cicle Integral de l'Aigua.

Destacats