La Fundació Pequeño Deseo decora tres sales del Servei de Nefrologia Infantil del Hospital La Fe

L'espai s'ha estrenat coincidint amb el 40é Aniversari del primer trasplantament infantil de renyó a l'hospital

Guardar

La -Fe- decoracion -nefrología
La -Fe- decoracion -nefrología

La Fundació Pequeño Deseo, entitat que treballa per a complir els desitjos de xiquets amb malalties greus i, així, donar-los suport anímicament, ha decorat tres sales del Servei de Nefrologia Infantil de l'Hospital la Fe de València. La realització d'aquest espai coincideix amb el 40é aniversari del primer trasplantament infantil de renyó que es va dur a terme en aquest centre. Els treballs de decoració, que s'ha desenvolupat sota el projecte artístic dels il·lustradors Cento Yuste i Mac Diego, tenen com a objectiu principal humanitzar aquest lloc dedicat especialment a xiquets que passen molt temps a l'hospital.

La decoració "intenta evocar la naturalesa relaxant i positiu", tal com expliquen els artistes.

La iniciativa ha sigut possible gràcies a Pequeño Deseo i al patrocini de la Fundació Trinidad Alfonso, entitat que ja va entregar els fons recaptats en la seua última marató a València a la Fundació Pequeño Deseo. A més, compta amb la col·laboració de Caixa Popular i d'un grup d'empreses que s'han implicat per a aconseguir que el projecte fóra un èxit: Grup ATP, Misomo, Mapubli i Obra Pròpia.

"Volem tractar de despertar emocions positives, d'oferir un espai que convide a somiar, que són objectius que coincideixen plenament amb la nostra missió habitual de complir desitjos. Per això, esperem que aquesta nova decoració augmente el benestar emocional dels xiquets que es tracten ací" ha ressaltat Marta Miró, coordinadora de la Fundació Pequeño Deseo a la Comunitat Valenciana i Múrcia.

la-fe-decoracion

La Dra. Almiñana ha volgut ressaltar la importància d'aquest tipus d'iniciatives per a fer més agradable l'experiència del pacient, ja que "els xiquets i les xiquetes que reben aquest tipus de tractament passen moltes hores a l'Hospital. De fet, els pacients en hemodiàlisi solen acudir a l'hospital una mitjana de 3 dies a la setmana a sessions de 3 i 4 hores". En els últims anys, 17 pacients pediàtrics han rebut tractament a la sala d'hemodiàlisi, en la seua majoria per a hemodiàlisi crònica i algun per a hemodiàlisi aguda i immunoadsorció. Cal destacar que els 6 pacients que, en els últims dos anys, han rebut el tractament de diàlisi peritoneal crònica per malaltia renal en el període previ al trasplantament renal, només visitaven l'hospital 1 vegada cada 15 dies per a control, ja que la diàlisi peritoneal es fa diària en domicili de forma nocturna, automatitzada sota control familiar.

Sobre Fundació Pequeño Deseo

La Fundació Pequeño Deseo treballa des de fa més de 17 anys per a fer realitat els desitjos de xiquets i xiquetes amb malalties cròniques o de mal pronòstic amb la finalitat de donar-los suport anímicament i fer més suportable la seua malaltia. Està demostrat científicament que el compliment d'un desig genera en el xiquet emocions positives que tenen un efecte enorme en el seu benestar i millora física. www.fpdeseo.org

Arxivat a:

Destacats