La Fundació General de la Universitat de València publica el seu informe anual amb més de mig miler d'accions en 2018

Guardar

Niños jugando UV
Niños jugando UV

La Fundació General de la Universitat de València ha publicat l'informe anual relatiu a la seua activitat desenvolupada en 2018, un document aprovat pel seu Patronat el passat 26 de març que indica que l'exercici anterior es van desenvolupar més de mig miler d'accions, segons ha informat l'entitat acadèmica en un comunicat.

Així, ha precisat que les accions dutes a terme al llarg de 2018 per la Fundació General responen a les tres grans àrees que conformen la seua estructura organitzativa: Cultura i Formació, Serveis Universitaris i Solidaritat. Aquests treballs són projectes, programes i accions desenvolupades d'accés públic i en línia.

En l'apartat cultural, la Fundació ha col·laborat en la producció, coordinació, muntatge i/o difusió de 27 exposicions que han visitat desenes de milers de persones en diversos espais de la Universitat de València com el Centre Cultural La Nau, el Col·legi Major Rector Peset o el Palau de Cerveró, ha indicat l'entitat.

En aquest mateix apartat es troba l'activitat realitzada per la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, encarregada de gestionar i difondre la col·lecció d'art contemporani de la Universitat de València. En 2018 va organitzar tres grans mostres dedicades a l'obra de Rafael Armengol, Joan Verdú i Isidre Manils. A més, s'ha treballat per a mostrar una part de la col·lecció en el Menador espai cultural de Castelló i també en una mostra en el Monestir de San Miguel dels Reis.

D'altra banda, en el capítol musical, l'Àrea d'Activitats Musicals ha organitzat més de 70 concerts, interpretats per la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, de la qual s'ha fet càrrec Beatriz Fernández; el Club Coral La Nau Gran i la Escola Coral La Nau, a càrrec de Mònica Perales; l'Orfeó Universitari de València, amb la direcció de Francesc Valldecabres, i la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat, dirigida per Juan Ramon Martí i Chulià.

En aquest apartat s'inclou l'organització del festival 'Serenates a la Nau', una cita anual amb la música que té lloc en el claustre de l'edifici històric de la Universitat a l'estiu. Més de 27.000 espectadors han gaudit de tota aquesta oferta, segons la fundació.

La secció d'Arts Escèniques de la Fundació General ha participat, pel seu costat, en la gestió de 64 representacions teatrals i de dansa, l'assistència de públic de les quals ha superat les xifres d'anys anteriors sobrepassant els 6.000 espectadors. El Grup de Teatre de la Universitat de València ASSAIG ha creat en 2018 el projecte teatral: 'Assaig als pobles', que pretén acostar el teatre i la Universitat a les comarques valencianes amb l'espectacle 'La patti de peixcaors' d'Eduard Escalante.

A més, en 2018 es va celebrar 'Erasmus Scene European Festival', primera trobada teatral europea que reunia a València a tots els membres de la xarxa. En ell els participants van estrenar noves produccions teatrals on van participar estudiants de més de 25 països.

Com a novetat, ha agregat l'entitat, destaca el relleu que pren Fundació en l'organització de l'Escola d'Estiu de la Universitat de València La Nau dels Xiquets i les Xiquetes i La Nau Jove, creades com a espai universitari lúdic i formatiu. Les activitats programades, plantejades entorn a un fil conductor, en aquesta edició s'ha centrat en les tradicions, oficis i costums de la nostra cultura.

Així mateix, el col·lectiu Alumni UV, format per prop de 2.500 membres, ha organitzat 56 activitats entre eixides culturals, reunions del Club de Lectura, tallers i xarrades.

En l'apartat de formació, el total dels cursos i tallers realitzats pels diferents serveis de la Fundació ascendeix a 95. En aquest cas, destaca la tasca del Centre Internacional de Gandia, que en 2018 va celebrar la 35 edició de la Universitat d'Estiu amb 11 cursos, huit tallers i un seminari amb una matrícula de prop de 600 persones.

SERVEIS UNIVERSITARIS

En el seu vessant de servei a la Universitat de València, la Fundació General és la responsable de l'activitat duta a terme per la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, des de la qual s'han atés al llarg de 2018 més de 1.200 persones, entre alumnat, professorat, i personal d'administració i serveis.

Quant a l'Observatori d'Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL, l'any passat ha canviat la seua denominació per la marca UVempleo, amb un nou portal web visualment més atractiu i un nou model del Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria, més específic per a cada facultat i amb una col·laboració conjunta amb cada centre.

Dins del seu servei com a agència de col·locació, va aconseguir la inserció de 138 titulades i titulats i la de 38 persones amb discapacitat amb el programa 'Talent i Capacitat a la Universitat'.

TEMES SOLIDARIS

La Fundació General de la Universitat de València dedica "un important esforç" a temes solidaris a través del seu Àrea de Cooperació, i del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca (CUDAP), ha destacat l'entitat.

En matèria de cooperació universitària al desenvolupament, ha afegit, s'ha treballat en aspectes formatius, d'investigació, documentals i de sensibilització. D'altra banda, s'han executat 18 projectes sobre salut, educació, igualtat de gènere, justícia, emprenedoria i patrimoni a 13 de països i territoris d'Amèrica i Àfrica.

Finalment, el CUDAP ha treballat en 178 expedients a través dels seus programes d'acolliment, avaluació i diagnòstic, i atenció terapèutica a xiquetes i xiquets que presentaven trastorns en el seu desenvolupament.

La Fundació ha ressaltat també la seua participació en els programes Escola Europea de Pensament Lluís Vives (amb 34 activitats), Art i Ment d'intervenció sociocultural per a la integració de menors, i IMP (Programa Internacional d'Assessorament), així com la seua implicació en diverses xarxes de fundacions com per exemple l'Associació Espanyola de Fundacions, la xarxa Anna Lindh o Alumni España, entre altres.

Destacats