La Fundació d'Investigació de l'Hospital General compleix 20 anys

L’ens acumula més de 600 projectes d’investigació, 1.200 assajos clínics i estudis observacionals i al voltant de 3.800 articles científics en aquestes dues dècades

Guardar

20 años hospital
20 años hospital

La Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari (FIHGUV) compleix 20 anys de trajectòria com a centre gestor de la investigació biomèdica del Consorci Hospital General Universitari de València i el seu departament de salut, del qual forma part la Diputació de València.

Amb motiu d'aquesta celebració, la Fundació ha convocat els seus premis del 20 Aniversari, amb els quals es concediran dos contractes per a la realització de dues beques postformació especialitzada per al desenvolupament d'un projecte d'investigació a l'empara d'un grup consolidat i de contrastada capacitat científica.

En el 20 aniversari, celebrat aquest dimarts en el saló d'actes de l'Hospital General, la responsable de l'àrea de Benestar Social de la Diputació i presidenta del patronat de la Fundació, Mercedes Berenguer, ha volgut felicitar els investigadors pel treball que desenvolupen diàriament en favor de la salut dels ciutadans.

Durant aquestes dues dècades, la Fundació ha gestionat més de 600 projectes d'investigació, 1.200 assajos clínics i estudis observacionals i aproximadament 3.800 articles científics.

El 19 d'abril de 1999 es va constituir el que és hui la Fundació d'Investigació de l'Hospital General de València, encara que llavors funcionava com a Unitat de Docència i Investigació de l'Hospital General, actuant com un servei més del centre hospitalari.

En 2005 es converteix en fundació d'investigació com a tal, i a partir d'aquest any fins a 2007 es duen a terme les obres d'adequació i reforma per a situar-la en la quarta planta del pavelló B de l'Hospital General de València, construint-se un animalario i les actuals sales blanques.

“En l'actualitat, la FIHGUV compta amb una completa infraestructura per a gestionar la investigació dels 36 grups que té aquest hospital, quatre dels quals disposen de laboratoris propis en les instal·lacions de la Fundació”, ha assenyalat Raquel Gálvez, gerent de la FIHGUV. “És també una fundació involucrada en innovació, un exemple d'això és la gestió de la línia d'investigació dedicada a la cirurgia robòtica que, amb el finançament de l'Agència Valenciana de la Innovació, es desenvolupa en aquest hospital”, ha afegit la gerent.

D'altra banda, com a fundació compromesa amb la igualtat, en aquest últim any s'ha elaborat i aprovat el primer pla d'igualtat de la FIHGUV, amb un cronograma d'actuacions a favor de la no discriminació per raó de gènere i la igualtat d'oportunitats.

En l'acte de celebració, els caps dels quatre principals laboratoris de la Fundació han intervingut per a presentar les seues principals línies d'investigació. Així, Carlos Camps, cap del laboratori d'Oncologia Molecular; Empar Lurbe, cap del laboratori de Pediatria, Goitzane Marcaida, directora científica del Biobanco i Juan Gilabert, cap del laboratori de Biomarcadors en Reproducció, Ginecologia i Obstetrícia, han sigut els encarregats d'oferir les diferents ponències de l'acte.

Destacats