La Filmoteca d'Estiu inicia les seues projeccions amb 'Spotlight', de Thomas McCarthy

Guardar

Spotlight en la filmoteca de verano
Spotlight en la filmoteca de verano

Guanyadora de l'Oscar a la Millor Pel·lícula i Millor Guió Original, 'Spotlight' està basada en la història real de la unitat d'investigació del periòdic Boston Globe, que va denunciar un escàndol en què l'Església catòlica de Massachusetts va estar ocultant abusos sexuals comesos per sacerdots de Boston durant diverses dècades. Amb aquesta investigació, el Boston Globe guanyaria el Premi Pulitzer. Protagonitzada per Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Brian d'Arcy James, Liev Schreiber, John Slattery i Stanley Tucci, la pel·lícula es va presentar fora de concurs en els festivals de Venècia i Toronto. 'Spotlight' forma part del cicle 'Cine de hui', que presenta en la Filmoteca d'Estiu les pel·lícules més premiades de l'any.

La programació de la Filmoteca d'Estiu s'engloba en un marc d'oferta cinematogràfica a l'aire lliure per a la ciutat de València amb el lema 'Estiu de Cinema', que conté també la programació de cine del MuVIM i de la Universitat de València per a aquest estiu, dins del pla 'Fes Cultura'.

La Filmoteca d'Estiu se celebra als jardins del Palau de la Música de València durant el mes d'agost, cada dia de la setmana, excepte els dimecres. Les projeccions són en versió original amb subtítols i s'inicien a les 22.30 hores. El preu de l'entrada és de 3,50 euros. L'abonament per a deu sessions és de 25 euros. Organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, a través de l'IVAC, la celebració de la Filmoteca d'Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas, la col·laboració de Cervesa Túria i la participació de l'Aula de Cine de la Universitat de València en la programació.

Arxivat a:

Destacats