La Fe obri les portes del 'Jardín de mi Hospi' de Juegaterapia

Aquest jardí per als menors ingressats compta amb una superfície de 1.200 metres quadrats

Guardar

jardin-la-fe
jardin-la-fe

La Fundació Juegaterapia, que ajuda als xiquets malalts de càncer a través del joc, ha inaugurat el seu tercer 'Jardín de mi Hospi' en el terrat de l'Hospital La Fe de València. Un espai de 1.200 metres quadrats ple de color, zones de joc i de descans, que permetrà a tots els menors ingressats oblidar-se, durant una estona, dels seus llargs tractaments, i que tornen a gaudir de la seua infància.

A l'acte de presentació ha assistit Carmelina Pla, Directora General i Règim Econòmic de la Conselleria de Salut Pública, Mónica Almiñana, Gerent del Departament de Salut de La Fe, Mónica Esteban, Presidenta de Juegaterapia, Santiago Cañizares, exjugador del València C.F., i els arquitectes de l'estudi RICA*, encarregats de realitzar aquest projecte, de manera solidària. Un projecte que cerca humanitzar els hospitals, i que ha sigut possible gràcies a la col·laboració d'empreses i particulars que han aportat el seu granet de sorna perquè la inauguració d'aquest jardí en La Fe siga hui possible.

Juegaterapia

En aquest sentit, la presidenta de Juegaterapia ha explicat que 'fer possible aquest jardí és un assoliment molt important per a la fundació. Fa vuit anys vaig conéixer a Aaron, un xicotet malalt de càncer a qui li vaig portar la primera consola que tenia a casa sense usar. Ell va estar ingressat molt de temps. Per aquell temps, no podien eixir de les seues habitacions, i dels espais destinats als pacients oncològics. Així que hui, amb l'obertura d'aquest jardí, complim un somni amb aquest meravellós espai, ja que permetrà als menors hospitalitzats disposar d'una zona d'esbarjo'.

És el tercer 'Jardín de mi Hospi' que inaugura Juegaterapia, i el primer en la ciutat de València. Un jardí molt especial decorat amb unes grans meduses, fetes amb cordes de colors, que es mouen amb el vent, i que permetrà als xiquets mirar al cel. A més, aquesta nova zona està dividida en diferents espais: un gran amfiteatre per a gaudir d'espectacles i concerts; una zona enjardinada, que serveix de connexió entre els dos recintes, i on els menors tenen el seu pàrquing de motos i 'Kiciclos'; i un segon espai de joc amb gronxadors, taula de ping pong, porteries de futbol, canastres de bàsquet, tobogans, balancins, i molt més. L'acte ha acabat amb un arbre molt especial, fet amb globus, en el qual els més xicotets han pogut escriure els seus desitjos.

Juegaterapia

I PER QUÈ EN LA FE?

L'àrea infantil de l'Hospital La Fe compta amb un espai destinat exclusivament per a menors amb quasi 18.000 m². En xifres assistencials, aquest hospital atén una mitjana de 160 urgències infantils diàries, practica quasi 5.000 intervencions quirúrgiques a l'any i registra prop de 8.000 ingressos pediàtrics anuals.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Arxivat a:

Destacats