La Falla Palleter – Erudito Orellana de València recolza la investigació contra el càncer de mama amb el suport de la Diputació

Els tallers s’emmarquen en el projecte ‘Càncer de mama Triple negatiu’ de l’INCLIVA que dirigeix la doctora Ana Lluch, amb qui ha coincidit la vicepresidenta, i que han rebut una ajuda de 20.000 euros de la Diputació

Guardar

Amigoě visita falla Palleter_Erudito Orellana foto_Abulaila4
Amigoě visita falla Palleter_Erudito Orellana foto_Abulaila4

La Falla Palleter — Erudito Orellana de València celebra el seu cinquanta aniversari donant suport al projecte ‘Càncer de mama Triple negatiu’ que dirigeix la doctora Ana Lluch a l’Institut d’Investigació de l’Hospital Clínic de València, i des de la Diputació de València s’ha volgut mostrar el seu compromís amb aquesta causa a través del suport econòmic per a la realització de les jornades informatives i els tallers que ha organitzat l’entitat fallera al seu casal.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha visitat les instal·lacions on la Falla du a terme diverses activitats per desestigmatitzar i normalitzar la malaltia, oferir informació, i recolzar la investigació i el canvi de la Llei de mecenatge. Amigó ha ressaltat «la gran importància d’iniciatives com la que dirigeix la doctora Ana Lluch per a la investigació del càncer i la conscienciació ciutadana, i que entitats com les falles, en aquest cas la Falla Palleter — Erudito Orellana, es sumen a la importantíssima labor que realitzen».

Maria Josep Amigó ha mostrat també la seua satisfacció «perquè des de la Diputació s’haja col·laborat amb la falla per a que, en el seu cinquanta aniversari, puga dedicar esforços i espai a una causa solidària tan important com la lluita contra el càncer de mama i aculla estos tallers de conscienciació i suport a pacients i familiars».

Les activitats que es realitzen a la falla en aquestes jornades s’emmarquen dins del projecte ‘Plantar l’esperança’ i han rebut una subvenció de la Diputació de 20.000 euros amb els que l’associació cultural Falla Palleter — Erudito Orellana ha adequat una sala en forma de cúpula amb mostradors, cadires, panels, stands i també instal·lacions audiovisuals amb pantalles LED i sistemes vídeo-gràfics.

La doctora Ana Lluch va ser l’encarregada d’exposar en la vesprada d’ahir quins són els últims avanços que s’han aconseguit en la investigació sobre el càncer de mama, i també com és la situació que viu actualment la investigació d’aquesta malaltia en Espanya.

Segons explica el president de la Falla, Pedro Maria Llona Sanz, aquest projecte «naix de la voluntat d’assumir la nostra responsabilitat com Patrimoni Immaterial de la Humanitat donant suport a la lluita contra el càncer de mama i recolzant la investigació».

Objectius del projecte

El programa d’activitats que tenen lloc al caliu d’aquesta falla tenen com a objectius principals la participació activa en favor de la lluita contra el càncer de mama a través de la recaptació de fons per a realitzar un projecte mediàtic que done visibilitat a aquesta lluita, així com també aconseguir fons per a la investigació en que treballa l’equip dirigit per la doctora Lluch a l’INCLIVA.

Les diferents accions pretenen també promoure conscienciació social sobre la necessitat de les ajudes a la investigació i sensibilitzar el públic general sobre la normalització i desestigmatització de la malaltia. Així mateix, la iniciativa persegueix també mostrar la necessitat d’ajuda de les famílies amb pacients, en especial els seus fills, i recollir signatures per poder dur al Parlament la sol·licitud per modificar la llei de mecenatge.

Destacats