La façana de l'Ajuntament de València s'il·luminarà en record de les víctimes mortes en el Mediterrani

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia,_España
Ayuntamiento_de_Valencia,_España

L'Ajuntament de València participarà en la campanya que promou la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat amb motiu de la greu crisi humanitària que patixen els refugiats que arriben a la Unió Europea. La iniciativa es desenvolupa al complir-se un any de la tràgica mort d'Aylan Kurdi, el xiquet de 3 anys d'origen kurd que va morir a la vora del mar a Turquia.

Quan es complix el primer aniversari de la tràgica mort d'Aylan Kurdi, l'Ajuntament de València se suma a les accions de record de les víctimes innocents que es repetixen cada dia en el Mar Mediterrani, com a conseqüència de la greu crisi immigratòria que patixen milions de persones en la Unió Europea i el nord d'Àfrica.

El regidor responsable de l'àrea de Migració, Roberto Jaramillo, ha explicat que el consistori “s'unirà el pròxim 2 de setembre a este record, amb una il·luminació especial de la façana de l'Ajuntament en homenatge i record a les víctimes, però també com a símbol d'esperança per al conjunt de les persones que veuen a Europa i Espanya un futur millor”.

Jaramillo ha assegurat que amb esta acció, l'Ajuntament “defén la vida i els drets de les persones refugiades”. L'edil ha recordat que l'acord de Turquia “vulnera la Carta Internacional de Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la UE, el Conveni Europeu de Drets Humans i la Convenció de Ginebra per als Refugiats, així com distintes directives europees en matèria d'asil”.

Per això, ha continuat el regidor, des d'este Ajuntament “es continuarà exigint a la Unió Europea un canvi en l'enfocament de les polítiques de migració i asil, posant en el centre les persones i els seus drets”, així com que “es garantisca una acollida digna i adequada protecció a les persones refugiades i a les organitzacions que les donen suport”.

#LIGHT4REFUGEES

La campanya #LIGHT4REFUGEES és un intent no sols de recordar este primer aniversari de la mort d'Aylan Kurdi, “sinó una forma de demostrar que institucions públiques i tercer sector podem fer una miqueta més”, ha afirmat Jaramillo, “que podem i hem de construir un pacte global allunyat de qualsevol tensió política per a evitar que més morts sense sentit seguisquen donant-se en el Mediterrani”.

La cerimònia de record i homenatge prevista per al 2 de setembre començarà a les 21.45 hores. Des de l'Ajuntament s'invita els veïns i veïnes de la ciutat a acompanyar esta activitat, “que ens permet demostrar la solidaritat del nostre poble amb les persones que es troben en situació de desemparament i patiment com a conseqüència de polítiques que poc tenen d'humanitat i molt de segregació, racisme i xenofòbia”, ha conclòs el regidor.

Destacats