La Diputació i la Universitat de València organitzen una jornada formativa sobre ciberassetjament a Gandia

Guardar

ciberacoso
ciberacoso

La Casa de la Cultura de Gandia va acullir aquest dimarts, 18 d'octubre, a partir de les 18.00 hores, una jornada formativa sobre ciberassetjament i violència infantil entre iguals. Amb aquesta activitat continua l'últim dels blocs temàtics del programa Benestar, Formació, Territori, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, a fi de promoure la reflexió i el debat sobre temes d'interès des de la perspectiva local.

Tal com ha declarat la Diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, «l'auge del ciberassetjament com a nova forma de violència emocional i la necessitat de frenar la violència infantil entre iguals estan suscitant la preocupació de la societat que no sap sempre com actuar davant aquestes situacions». De fet, Berenguer ha assegurat que han sigut els propis ajuntaments els que han reclamat formació específica en aquesta matèria, «per la influència que té en la bona convivència de la comunitat escolar, de les famílies, dels xiquets i xiquetes i, en definitiva, del propi municipi com a entorn comú».

Per a abordar la qüestió del ciberassetjament i la violència infantil, s'ha dissenyat una taula redona coordinada per la professora de Dret Penal, Paz Lloria, en la qual participaran altres experts de la Universitat de València com l'investigador Enrique Carbonell i la psicòloga Beatriz Lucas. La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, al costat de l'alcaldessa de Gandia i també diputada provincial, Diana Morant, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, acompanyaran als assistents en aquesta jornada de formació.

En les xarrades s'exposaran qüestions relacionades amb l'ús responsable dels mitjans tecnològics i pautes de comportament adequat. Així, en el plànol quantitatiu, les exposicions serviran per a presentar l'educació requerida per a l'ús responsable dels mitjans tecnològics, amb una responsabilitat que imbuïsca l'actuació de tots els actors en la xarxa. Ja en el plànol qualitatiu, es definiran i concretaran les situacions de violència, s'establiran paràmetres de prevenció i tècniques educatives orientades a la reducció de les taxes de violència i ciberassetjament. Així mateix, s'analitzarà la possibilitat de resolució de conflictes des del punt de vista sancionador, de la mediació i altres alternatives. En finalitzar, s'obrirà un torn de preguntes i debat en el qual els assistents podran plantejar els seus dubtes.

Pròximes jornades

El cicle Benestar, Formació, Territori, que va arrancar el passat mes de juliol, portarà a totes les comarques valencianes sessions formatives a càrrec de professors de la Universitat de València experts en les diferents temàtiques abordades. En aquesta edició els blocs temàtics han sigut tres: Economia local i cooperativisme, Immigració i Ciberassetjament. Aquest últim, que va arrancar la setmana passada en el municipi de Quart de Poblet, continuarà en les pròximes setmanes a Ontinyent (25 d'octubre), Sueca (28 d'octubre), Algemesí (4 de novembre) i Llíria (8 de novembre).

L'objectiu del cicle impulsat des de la Diputació de València és contribuir a la formació i transferència de coneixements de la societat local en la dimensió territorial, comunitària i ciutadana, per la qual cosa les activitats estan dirigides al públic en general i, especialment, a col·lectius socials, educatius i assistencials.

Destacats