La Diputació i l'Ajuntament de València avaluen les seues accions conjuntes de transformació digital i estudien nous projectes

La diputada de Modernització de la Diputació, Mentxu Balaguer, s'ha reunit amb el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica de l'Ajuntament de València, Pere Fuset

Guardar

La diputada de Modernització de la Diputació, Mentxu Balaguer, s'ha reunit amb el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica de l'Ajuntament de València, Pere Fuset
La diputada de Modernització de la Diputació, Mentxu Balaguer, s'ha reunit amb el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica de l'Ajuntament de València, Pere Fuset

La diputada de Modernització de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, s'ha reunit aquest matí amb el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, per a fer balanç de la col·laboració entre ambdues corporacions, así com estudiar l'execució de noves iniciatives conjuntes.

La responsable de l'àrea de Modernització de la corporació provincial ha destacat la col·laboració interinstitucional per a aconseguir "dotar de solucions intel·ligents a la ciutadania dels pobles de València, progressant com a municipis intel·ligents i sostenibles".

La corporació provincial i l'Ajuntament de València van mantindre el passat any una col·laboració per al desenvolupament del programa pilot de desplegament de solucions smart per a pobles de València, dotat amb 50.000 euros.

Así, amb aquest conveni s'han implementat solucions intel·ligents per a la gestió de residus amb la sensorización de contenidors de recollida no diària com els de envasos i vidre. Amb aquest projecte, les empreses de recollida coneixen en temps real el percentatge d'ompliment, una informació que permet reduir els possibles desbordes de contenidors però també un càlcul més sostenible i eficient de les rutes de recollida que redueix les emissions.

També proporciona solucions intel·ligents per a la gestió de la mobilitat mitjançant la sensorización de diverses places de mobilitat reduïda a alguns d'aquests nuclis de població. La tecnologia permet al fet quesí les persones usuàries puguen conéixer en temps real la disponibilitat d'aquestes places d'aparcament mitjançant la web municipal, el geoportal o l'appValència, contribuint así a la reducció del tràfic provocat per la cerca de plaça.

El conveni entre Ajuntament i Diputació també millora la cobertura de WIFI públic en alguns pobles i barris singulars de València, así com la integració de les plataformes digitals de territoris intel·ligents de la ciutat i de la Diputació que permet l'intercanvi de dades.

Així mateix, la Diputació i l'Ajuntament de València van organitzar conjuntament l'I Congrés Nacional de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI), que va nàixer amb l'objectiu de reunir als tècnics de les ciutats i tots els participants del sector per a posar en comú les tendències, bones pràctiques i reptes que presenten les Ciutats Intel·ligents.

El congrés va comptar amb la participació de desenes de ciutats, así com el Ministeri d'Innovació, el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació digital, la Generalitat Valenciana, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Unió Internacional de Comunicacions (ITU), i l'Associació Espanyola de Normalització (UNEIX), entre uns altres.

'Connecta València'

D'altra banda, la Diputació de València destina 5 milions d'euros per a engegar el projecte 'Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible', una iniciativa pionera que naix amb l'objectiu d'adaptar i millorar l'experiència turística de tots els municipis de la província. Això és possible gràcies a que el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, mitjançant RED.ES, ha seleccionat a la corporació provincial com a beneficiària del programa, cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea.

Así, la província de València comptarà amb una xarxa de recollida d'informació de l'impacte turístic en cada territori, amb la finalitat d'obtindre un big data que serà clau per a entendre i millorar les diferents polítiques per a impulsar el turisme. Marcarà un abans i un després perquè aquest tipus de dades deixaran de pertànyer en exclusivitat a les empreses privades de telecomunicacions.

A través de les àrees de Modernització i Turisme, el projecte arribarà als 266 municipis valencians de manera totalment gratuïta. Concretament en el cas de l'Ajuntament de València, s'instal·laran 279 dispositius.

Una altra línia d'acció conjunta se centrarà en l'organització d'un esdeveniment divulgatiu sobre la transformació digital que s'està duent a terme en el territori valencià per a donar-ho a conéixer al públic en general.

També es duran a terme de forma conjunta projectes de sensorización i anàlisis de dades a presentar per l'Ajuntament de València a la convocatòria de subvencions Smart que eixirà publicada durant aquest mes d'abril.

Arxivat a:

Destacats