La Diputació col·labora amb l'Ajuntament de Madrid en un model de participació online i gratuït

Es tracta d’una eina de servei públic, online i gratuïta que permetrà als veïns dels municipis valencians manifestar la seua opinió o votar sobre iniciatives

Guardar

Jaramillo foto_Abulaila (2)_0
Jaramillo foto_Abulaila (2)_0

La Delegació de Transparència de la Diputació de València, encapçalada pel diputat Roberto Jaramillo, ha signat un protocol de col·laboració amb l'Ajuntament de Madrid per a desenvolupar un model de participació que utilitzaran 18 municipis d'Espanya i dues diputacions, inclosa la valenciana.

“Es tracta d'un software lliure, un instrument amb el qual els ajuntaments van a aconseguir una major participació de la ciutadania en les seues decisions”, ha assenyalat el diputat, qui ha destacat que els consistoris que ho desitgen podrien gestionar pressupostos participatius.

En el cas dels ajuntaments de la província de València, s'adaptarà la plataforma Cònsol a les necessitats específiques de cada municipi per a desenvolupar aquesta eina de govern obert que oferirà un entorn online, independent i gratuït per a la participació.

El sistema, que validarà la identitat dels veïns basant-se en els censos de població que gestiona la Diputació de València, pretén posar a la disposició de la ciutadania un servei públic de participació lliure en la gestió municipal.

A través d'aquest model de participació, els veïns podran manifestar opinions, realitzar consultes ciutadanes i fins i tot votar a favor o en contra de normatives municipals, així com promoure les mateixes. Els ajuntaments que vulguen activar aquesta última opció podrien gestionar pressupostos participatius.

L'eina informàtica permetrà complir amb les obligacions de la nova Llei de Procediment Administratiu, sotmetent a consulta i opinió els projectes d'ordenances i disposicions generals dels ajuntaments.

D'altra banda, es pretén que el portal siga bilingüe en la seua navegació, amb independència de la llengua que use cada participant.

Arxivat a:

Destacats