La desinfecció a Ciutat Vella, Campanar i Pobles del Sud es reforça per la incidència de la Covid-19 detectada a les aigües residuals

L'Ajuntament reorganitza els equips de desinfecció en funció de la incidència de la covid-19 detectada en les anàlisis d'aigües residuals

Guardar

desinfeccion contenedores
desinfeccion contenedores

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que "des de l'Ajuntament estem realitzant un estudi innovador, a través de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, sobre la presència de la COVID-19 a les aigües residuals, que ens serveix a altres servicis per a modular la nostra resposta davant aquesta malaltia". Segons ha explicat Campillo, "en el cas del servici de Gestió de Residus s'ha començat a utilitzar per a reorganitzar els equips de desinfecció i incidir en els barris i pobles més afectats". El pressupost mensual d'aquest dispositiu és de 244.605 euros.

Els 74 equips amb motxilla que s'estan dedicant en aquests moments a la desinfecció de contenidors, papereres, bancs i baranes als carrers de València s'han redistribuït en funció dels resultats de les anàlisis d'aigües residuals. Durant els últims dies s'han destinat més operaris a Ciutat Vella, que passa de tres a set; Campanar, que incrementa de tres a cinc equips, i Pobles del Sud, que també es reforça, de dos a sis operaris.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat que el dispositiu de desinfecció s'ha reorganitzat amb el tancament temporal de les zones de jocs infantils ubicats als parcs i jardins de València reforçant la neteja del mobiliari urbà. "Estem contribuint al treball de les autoritats sanitàries competents per controlar els contagis". A més, ha fet una crida a "la responsabilitat ciutadana i complir amb les mesures d'autoprotecció davant la COVID-19, que són la higiene personal, distància social i mascareta obligatòria".

Destacats