La desescalada podria començar el dilluns que ve amb les terrasses obertes i taules de fins a cinc persones

S'aplicaria un horari d'obertura reduït de les terrasses fins a les 17.00 o 18.00 hores i un màxim de cinc persones per taula

Guardar

hostelería
hostelería

Les reclamacions i negociacions del sector hostaler valencià sembla que van traient els seus fruits. Amb els contagis a la baixa, i les morts descendint dia a dia, segons les dades de Sanitat dels últims dies, el pla de la desescalada de la Generalitat va agafant forma. Amb això, i coincidint que dilluns que ve 1 de març acaba la vigència de les restriccions imposades que implicaven el tancament de les instal·lacions esportives, bars i restaurants de la Comunitat Valenciana, la Generalitat comença a apostar per una desescalada prudent i lenta, però que comence a respirar el sector hostaler valencià, que porta ja mes i mig amb les persianes baixades.

D'aquesta manera, el full de ruta del Consell d'acord amb la volta a la normalitat i coincidint amb l'horitzó de la vacunació massiva per a abril, s'ultima la proposta que portarà demà a la taula de negociació dels representants del sector. No obstant això, el govern autonòmic no vol falses esperances ni fortes expectatives, i per això opten per la cautela fins a comprovar que la millora de tots els indicadors de la pandèmia de coronavirus segueixen a la baixa en els pròxims dies. D'aquesta manera, la proposta que la Generalitat Valenciana proposaria, al principi, la reobertura de terrasses des de dilluns que ve 1 de març amb un limit de fins a cinc persones.

El sector hostaler valencià ve demanant aquesta petició abans de constituir-se la taula de negociació, però a això, la Generalitat aplicaria una sèrie de limitacions horàries i amb un horari d'obertura reduït de les terrasses fins a les 17.00 o 18.00 hores i de fins a un màxim de cinc persones per taula. En aquesta línia, i segons publica la web de la televisió autonòmica valenciana, À punt, "només es limitaria a les terrasses perquè l'interior dels locals continuaria tancat fins que la situació epidemiològica ho permeta".

No obstant això, les peticions de l'hostaleria en aquesta taula de negociació s'acceptaren o no en la taula interdepartamental d'aquest dijous, en la qual el sector de l'hostaleria sol·licités la reobertura de les terrasses amb un màxim de cinc persones fins a les 17 o 18h, el tancament de la Comunitat Valenciana, així com mantenir el toc de queda, però acabar amb el tancament de les grans ciutats valencianes els caps de setmana i festius. De la mateixa manera, el sector de l'hostaleria proposa el tancament de comerços no essencials a les 18h i que es continuen prohibint les reunions de no convivents en cases particulars.

Destacats