La conversió en zona de vianants de Sant Marcel·lí estarà llesta 'per a estrenar' en les festes del barri

Les obres en el barri ampliaran la zona per als vianants i les zones verdes, alhora que destinen un espai per a la Falla

Guardar

20190801 Sandra Gomez Plaza San marcelino-3
20190801 Sandra Gomez Plaza San marcelino-3

La vicepresidenta i Regidora d'Urbanisme, Sandra Gómez, ha visitat aquest matí les obres de "remodelació i conversió en zona de vianants" de la plaça de Sant Marcel·lí, el 'nucli urbà' i social d'aquest barri al sud de la ciutat. Amb les màquines recollint el sòl alçat de fons, Gómez ha assenyalat l'exemple de la plaça per a "aqueix projecte" que impulsen des de l'ajuntament de "fer de València una ciutat de places".

La Regidora ha recordat l'aposta del seu equip per les places, uns "espais comuns i compartits" on els veïns i veïnes "es troben". "Esperem que pròximament al setembre, al voltant del dia 10 o 11, puguem donar per finalitzades les obres", ha assenyalat.

La data marcada per a presentar el projecte acabat coincideix, com ha assenyalat la política socialista, amb les festes del barri. Cada any, entorn del 10 de setembre, Sant Marcel·lí celebra les seues festes populars, amb el suport i organització de l'Associació de Veïnes i Veïns. "Serà una ocasió excepcional perquè els seus veïns i veïnes puguen estrenar la plaça, i veure quanta qualitat de vida i, sobretot, qualitat per a generar xarxa i aliances dins del barri dóna", ha afegit.

Centímetres

Al costat de tècnics de l'obra i veïns del barri, entre els quals hi havia membres de l'Associació, han assenyalat les obres per acabar. L'espai que abans ocupaven la font i l'asfalt que connectava amb un altre carrer serà, al setembre, zona verda i per als vianants.

El president de la Falla de Sant Marcel·lí, que també estava present, ha assenyalat en el pla que, per a plantar la falla, l'espai destinat ara se'ls queda una mica just. "Si poguérem allargar-ho una mica, per ací...", deia mentre assenyalava el mapa. Gómez ha assenyalat la importància de la falla en el barri i que tinga assegurat el seu enclavament.

Sobre l'espai de la falla, ha assenyalat que el problema és "qüestió de centímetres", amb un espai amb granit, i que no hi haurà problema a revisar-ho: "Cal buscar aqueixa ubicació perquè la falla estiga dins de la plaça. Segur que trobem solució", ha assegurat.

Arxivat a:

Destacats